Κακοκαιρία Κρέοντας: Έντονα καιρικά φαινόμενα κατά τη διάρκεια της Πέμπτης

 
Κακοκαιρία Κρέοντας: Έντονα καιρικά φαινόμενα κατά τη διάρκεια της Πέμπτης

Πηγή Φωτογραφίας: Κακοκαιρία Κρέοντας: Έντονα καιρικά φαινόμενα κατά τη διάρκεια της Πέμπτης

Ενημερώθηκε: 15/02/18 - 15:16

Κακοκαιρία Κρεόντας: Καλά οργανωμένο βαρομετρικό χαμηλό στη Νότια Ιταλία, ο ΚΡΕΟΝΤΑΣ, αναμένεται να επηρεάσει κυρίως τα κεντρικά, ανατολικά και νότια τμήματα της χώρας μας το διήμερο Πέμπτη 15/02 - Παρασκευή16/02, με κατά τόπους έντονα καιρικά φαινόμενα.

Κρέοντα

Στην εικόνα που ακολουθεί παρουσιάζεται η τροχιά του καθώς και τα κύρια χαρακτηριστικά του καιρού κατά τη διάρκεια της Πέμπτης.

Σύμφωνα με τα προγνωστικά στοιχεία της Πέμπτης 15/02:

κακοκαιρία

Αττικής

Την Πέμπτη 15/02/2018, στις περισσότερες περιοχές της χώρας (με εξαίρεση την Κεντρική-Ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη) θα επικρατήσει έντονη με κατά τόπους ισχυρές βροχές και καταιγίδες. Στις περιοχές που θα επηρεαστούν συμπεριλαμβάνεται ο νομός και η πόλη της Αθήνας.

 Θεσσαλία

Στερεά

Πελοπόννησο

Κεντρική και Δ. Κρήτη

Θεσσαλία

Αν. Στερεά

Αν. Αιγαίου

Δωδεκάνησα

Θράκη

Κεντρικής-Ανατολικής Μακεδονίας,

Δ. Ελλάδα

Κατά το πρώτο μισό της ημέρας τα ισχυρότερα φαινόμενα θα εντοπίζονται κυρίως στη, στη , στην , στην και πιθανόν στις Κυκλάδες. Κατά το δεύτερο μισό της ημέρας τα ισχυρότερα φαινόμενα θα εντοπίζονται κυρίως στη , στην Κεντρική και , στην Εύβοια, στις Σποράδες, στα νησιά του και στα. Από τις απογευματινές ώρες, βροχές ή καταιγίδες θα εκδηλωθούν στη και σε παράκτιες περιοχές την ενώ παράλληλα στη ο καιρός θα βελτιωθεί.

Θεσσαλία

Αν. Στερεά

Σποράδες

Τονίζεται ότι κατά τόπους στη , στην , στην Εύβοια και πιθανόν στις τα φαινόμενα θα είναι ιδιαίτερα έντονα και θα έχουν μεγαλύτερη διάρκεια.

χιονοπτώσεις

Κεντρικής Ελλάδας

Πυκνές θα εκδηλωθούν στα ηπειρωτικά ορεινά και κατά τόπους στα ημιορεινά, καθώς και σε περιοχές της με χαμηλότερο υψόμετρο. Παροδικές χιονοπτώσεις θα εκδηλωθούν επίσης μέχρι το μεσημέρι σε πεδινά τμήματα της Δ. Μακεδονίας.

Αιγαίο

Οι νότιοι άνεμοι στο θα πνέουν με εντάσεις 6-8 μποφόρ, αλλά στα βόρεια πελάγη θα στραφούν σε βορειοανατολικούς από το απόγευμα και θα ενισχυθούν στα 8-9 μποφόρ. Στο Ιόνιο οι άνεμοι θα πνέουν από ανατολικές διευθύνσεις με εντάσεις 6-7 και πρόσκαιρα τοπικά 8 μποφόρ, αλλά σταδιακά θα στραφούν σε βόρειους με ίδιες εντάσεις.

ΚΡΕΟΝΤΑΣ

Νοτιοανατολικό Αιγαίο

Κρήτη

Την Παρασκευή 16/02/2018, η κακοκαιρία αρχικά θα συνεχιστεί στο μεγαλύτερο μέρος της ανατολικής και νότιας χώρας με βροχές και σποραδικές καταιγίδες και παροδικές χιονοπτώσεις στα ορεινά.Σταδιακά όμως και καθώς ο θα απομακρύνεται προς της ακτές της Αφρικής, τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν και μέχρι το βράδυ της Παρασκευής θα περιοριστούν στο και στην . Πολύ ενισχυμένοι βόρειοι άνεμοι θα πνέουν στο Αιγαίο με τις εντάσεις τους να φτάνουν τα 8 μποφόρ. Στο Ιόνιο οι βόρειοι άνεμοι θα παρουσιάσουν σταδιακή εξασθένηση στα επίπεδα των 5 -6 μποφόρ.