Ανασχηματισμός προ των πυλών: Ποιοι μετακινούνται

 
Πυρετός στο Μαξίμου: Η παραίτηση της Ράνιας Αντωνοπούλου άνοιξε την πόρτα του "μίνι" ανασχηματισμού-Ποιοι ετοιμάζονται να αφήσουν την καρέκλα τους, ποιοι παραμένουν

Ενημερώθηκε: 26/02/18 - 22:24

Δεκτή έκανε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας την παραίτηση της αναπληρώτριας υπουργού Εργασίας Ράνιας Αντωνοπούλου, μετά την υπόθεση που είδε το φως της δημοσιότητας αναφορικά με την επιδότηση ενοικίου, και πλέον ο Έλληνας Πρωθυπουργός "φλερτάρει" με τον ανασχηματισμό.

Η απομάκρυνση της Ράνιας Αντωνοπούλου που έγινε προσωπική υπόθεση για τον Αλέξη Τσίπρα, επισπεύδει την ανάγκη ενός ανασχηματισμού, από την σκέψη στην πράξη, καθώς υπήρχαν ήδη κενά στο κυβερνητικό σχήμα, όπως η παραίτηση Ζουράρι από υφυπουργός Παιδείας, αλλά πέραν αυτού,υπήρχαν και υπάρχουν κριτικές για το έργο πολλών υπουργών. Βέβαια, ο ανασχηματισμός θα είναι στα σημεία, καθώς το καλό του χαρτί για έναν ριζικό ανασχηματισμό, φαίνεται ότι ο Αλέξης Τσίπρας τον ετοιμάζει για αργότερα.

Υπάρχουν σοβαρές πληροφορίες ότι οι όποιες αλλαγές θα ανακοινωθούν μέσα στην Τετάρτη (28/2) και όπως καταλαβαίνετε τα γράψε-σβήσε βρίσκονται ήδη σε εξέλιξη.

Ποιοι όμως θα αλλάξουν;

Δεδομένες αλλαγές θεωρούνται οι παρακάτω:

υπουργού Μεταναστευτικής Πολιτικής, Γιάννη Μουζάλα

Η αντικατάσταση της αναπληρώτριας υπουργού Εργασίας, Ράνιας Αντωνοπούλου.
Η αντικατάσταση του .-λόγω κούρασης, πρόσφατα δε ήταν και στο νοσοκομείο-.
Την πλήρωση της θέσης του Κώστα Ζουράρι, τα καθήκοντα του οποίου μέχρι στιγμής έχει αναλάβει ο Κώστας Γαβρόγλου.

υπουργού Πολιτισμού Λυδίας Κονιόρδου

,

Εξετάζεται η αλλαγή της , ενώ δεν ακούγονται καλά πράγματα και για τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης Βαγγέλη Αποστόλου αλλά και για τον σύντροφο της Ράνιας Αντωνοπούλου, υπουργό Οικονομίας, Δημήτρη Παπαδημητρίου.

.

Ποιοι παραμένουν

Ευκλείδη Τσακαλώτου

Δεδομένη είναι η παραμονή του στο υπουργείο Οικονομικών-άλλωστε δεν χρειάζονται εντάσεις στο στρατόπεδο των «53+».

υπουργός Εξωτερικών κ. Νίκος Κοτζιάς

Καμμένου

 Τζανακόπουλο

Παππά

Αχτσιόγλου

Βασιλειάδη

Σίγουρος θεωρείται και ο, ειδικά μετά τις εξελίξεις σε Σκοπιανό, Κύπρο, Αιγαίο, ενώ αυτονόητη θεωρείται η παραμονή στο υπουργείο Εθνικής Άμυνας, αλλά και για τους, ,και