Φούντωσαν τα σενάρια ανασχηματισμού μετά τις παραιτήσεις Παπαδημητρίου - Αντωνοπούλου

 
Παραιτήθηκε και ο υπουργός Οικονομίας Δ. Παπαδημητρίου - Φουντώνουν τα σενάρια ανασχηματισμού

Ενημερώθηκε: 27/02/18 - 11:33

απομάκρυνση της  

 και η παραίτηση του κ. Παπαδημητρίου

Η Ράνιας Αντωνοπούλου, επισπεύδουν την ανάγκη ενός ανασχηματισμού, από την σκέψη στην πράξη, καθώς υπήρχαν ήδη κενά στο κυβερνητικό σχήμα, όπως η παραίτηση Ζουράρι από υφυπουργός Παιδείας, αλλά πέραν αυτού,υπήρχαν και υπάρχουν κριτικές για το έργο πολλών υπουργών.

Ερώτημα παραμένει αν θα πρόκειται για έναν δομικό ανασχηματισμό με ευρύτατες αλλαγές

Οι πληροφορίες κάνουν λόγο για άμεσες αποφάσεις (ίσως και θέμα ωρών) του πρωθυπουργού προς αντικατάσταση των μελών της κυβέρνησης που στη φάση αυτή δεν μπορούν να προσφέρουν. Και δεν είναι μόνο η θέση της Ράνιας Αντωνοπούλου και του Δημήτρη Παπαδημητρίου. Σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές, αν υπάρξει ανασχηματισμός δεν θα είναι σαρωτικός όπως κάποιοι περίμεναν με την ολοκλήρωση της αξιολόγησης κι αυτό γιατί σε μια τόσο κρίσιμη περίοδο δεν πρέπει να διαταραχθούν οι ισορροπίες.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι οι όποιες αλλαγές θα ανακοινωθούν Τετάρτη ή Πέμπτη και τα σενάρια αλλαγών πολλά.

Ποιοι θα αλλάξουν;

Δεδομένες αλλαγές θεωρούνται οι παρακάτω:

Η αντικατάσταση της αναπληρώτριας υπουργού Εργασίας, Ράνιας Αντωνοπούλου.

Για τη θέση του κ. Παπαδημητρίου, ο οποίος παραιτήθηκε, δύο είναι τα φαβορί, οι υφιστάμενοι του στο υπουργείο μέχρι τώρα, ο κ. Χαρίτσης και ο κ. Πιτσιόρλας, ενώ έχει ακουστεί και το όνομα του Νίκου Παππά.

υπουργού Μεταναστευτικής Πολιτικής, Γιάννη Μουζάλα

Η αντικατάσταση του .αντιμετωπίζει θέματα υγείας. Τα πρόσωπα που έχουν ακουστεί ως πιθανοί αντικαταστάτες του είναι του Δ. Βίτσα, του Ν. Τόσκα και μιας γυναίκας υποστρατήγου. Τόσο ο κ. Τόσκας όσο και ο Δ,. βίτσας είναι πετυχημένοι στα καθήκοντα τους και μοιάζει δύσκολη η μετακίνηση εκ πρώτης.

Η πλήρωση της θέσης του Κώστα Ζουράρι, τα καθήκοντα του οποίου μέχρι στιγμής έχει αναλάβει ο Κώστας Γαβρόγλου.

υπουργού Πολιτισμού Λυδίας Κονιόρδου

,

Εξετάζεται η αλλαγή της , ενώ δυσαρέσκεια υπάρχει και για τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης Βαγγέλη Αποστόλου

Ποιοι παραμένουν

Ευκλείδη Τσακαλώτου

Νίκος Κοτζιάς

Δεδομένη είναι η παραμονή του στο υπουργείο Οικονομικών. Αμετακίνητος στο υπουργείο Εξωτερικών είναι ο καθώς τα εθνικά θέματα βρίσκονται στην κόψη του ξυραφιού. Οι διαπραγματεύσεις με τους Σκοπιανούς για το όνομα βρίσκονται σε κρίσιμο σημείο ενώ οι προκλήσεις των Τούρκων στο Αιγαίο και τα Σκόπια δεν σηκώνουν αλλαγές στην ελληνική διπλωματία.

Π. Καμμένος

Ούτε ο φαίνεται να εγκαταλείπει το υπουργείο Αμυνας, παρά τις τριβές που υπάρχουν για το όνομα των Σκοπίων. Επίσης, αμετακίνητη φαίνεται η Εφη Αχτσιόγλου, ο στενός συνεργάτης του πρωθυπουργού, Δημήτρης Τζανακόπουλος, οι κ. Σταθάκης και Σκουρλέτης, οι κ. Κοντονής και Παπαγγελόπουλος λόγω Novartis, οι κ. Παύλος Πολάκης και Ανδρέας Ξανθός από το Υγείας.

Αγνωστο είναι αν θα υπάρξει αλλαγή στο Ναυτιλίας καθώς ο κ. Κουρουμπλής έχει εμπλακεί στην υπόθεση της Novartis κι έχει προκαλέσει πρόβλημα στην κυβέρνηση.