Ακατανόητη δήλωση του Δ. Σταμάτη - Για τυχοδιωκτισμό και επικίνδυνη συμπεριφορά κατηγορεί ο ΣΥΡΙΖΑ τη ΝΔ (ΒΙΝΤΕΟ)

 
Ακατανόητη δήλωση του Δ. Σταμάτη - Για τυχοδιωκτισμό και επικίνδυνη συμπεριφορά κατηγορεί ο ΣΥΡΙΖΑ τη ΝΔ

Ενημερώθηκε: 10/03/18 - 14:16

Αντίδραση του ΣΥΡΙΖΑ προκάλεσε η ακατανόητη δήλωση του του βουλευτής της ΝΔ και στενού συνεργάτη του Α. Σαμαρά Δ. Σταμάτη ότι πιστεύει τον Ταγίπ Ερντογάν και όχι τον Έλληνα πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα.

Ο κ. Σταμάτης, μιλώντας στο ΣΚΑΙ και αναφερόμενος στην επικοινωνία που είχαν ο Τούρκος πρόεδρος Ερντογάν με τον Ελληνα πρωθυπουργό Α. Τσίπρα για τους 8 Τούρκους στρατιωτικούς, είπε πως πιστεύει τον κ. Ερντογάν και όχι τον κ. Τσίπρα. Υπενθυμίζουμε ότι ο Ερντογάν ισχυρίζεται ότι ο κ. Τσίπρας του υποσχέθηκε ότι θα επιστραφούν αμέσως οι 8 φυγάδες Τούρκοι αξιωματικοί.

Δήλωση ακατανόητη καθώς δίνει την εντύπωση ότι προτάσσει το κομματικό αντιπολιτευτικό συμφέρον της ΝΔ έναντι του εθνικού. Πολύ δε περισσότερο όταν δηλώσεις βουλευτών και πολιτικών παραγόντων για επικοινωνιακούς λόγους αναπαράγονται και από τις δύο πλευρές του Αιγαίου.

Άμεση ήταν η αντίδραση με ανακοίνωση που εξέδωσε το Γραφείο Τύπου του κόμματος, καταλογίζοντας τυχοδιωκτισμό και επικίνδυνη συμπεριφορά στα εθνικά θέματα στην ΝΔ με αφορμή τις δηλώσεις του βουλευτού, Δημήτρη Σταμάτη.

«Η σημερινή δήλωση του βουλευτή της ΝΔ, Δημήτρη Σταμάτη, στον τηλεοπτικό σταθμό Σκάι ξεπερνά κάθε όριο τυχοδιωκτικής και επικίνδυνης συμπεριφοράς στα εθνικά θέματα. Συγκεκριμένα ο Δ. Σταματης έφτασε να πει ότι πιστεύει περισσότερο τον Ερντογάν από τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα», τονίζεται στην ανακοίνωση.

Ο ΣΥΡΙΖΑ προσθέτει: «είναι προφανές ότι η Ν.Δ. διολισθαίνει σε επικίνδυνες και ακραίες θέσεις, αρνούμενη κάθε συνεννόηση και ομοψυχία στα εθνικά θέματα. Η συγκεκριμένη δήλωση όμως δεν μπορεί να γίνεται από μέλος του ελληνικού Κοινοβουλίου. Περιμένουμε από τον κ. Μητσοτάκη να αντιληφθεί την κρισιμότητα των στιγμών και να καταδικάσει τις συγκεκριμένες δηλώσεις».

Τέλος, υπενθυμίζουμε ότι προ ημερών ο κ. αναπληρωτής εκπρόσωπος τύπου της ΝΔ, Κωνσταντίνος Κυρανάκης, είχε προβεί σε μια επίσης ακατανόητη δήλωση, υπονοώντας ότι την τουρκική προκλητικότητα την προκαλεί η Ελλάδα και συγκεκριμένα ο υπουργός Άμυνας:

«Όταν ο κ. Καμμένος, ο υπουργός σας, έχει μια συγκεκριμένη προκλητικότητα στο Αιγαίο, αυτό έχει αποτελέσματα. Αν δεν είμαστε λοιπόν έτοιμοι να αντιμετωπίσουμε συγκεκριμένες προκλήσεις από την άλλη πλευρά, μην παίζετε παιχνίδια στο Αιγαίο», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Κυρανάκης.