Eurogroup: Σεντένο: Ολοκλήρωση προαπαιτούμενων για να εξετάσουμε ελάφρυνση χρέους

 
Eurogroup: Εκταμιεύεται η επόμενη δόση στο δεύτερο δεκαπενθήμερο Μαρτίου

Ενημερώθηκε: 12/03/18 - 20:02

Ολοκληρώθηκε η συνεδρίαση του Eurogroup όπου ανακοινώθηκε η ολοκλήρωση της τρίτης αξιολόγησης, και δόθηκε το "οκ" για την έγκριση της επόμενης δόσης, συγκεκριμένα στο δεύτερο δεκαπενθήμερο του Μαρτίου.

Στη συνέντευξη Τύπου, μετά τη συνεδρίαση του Eurogroup, ο Μάριο Σεντένο σημείωσε ότι ολοκληρώθηκε η τρίτη αξιολόγηση του ελληνικού προγράμματος και έχει ήδη ξεκινήσει η δουλειά για την τέταρτη, υπό την προϋπόθεση ότι θα ολοκληρωθούν τα υπολειπόμενα συμφωνηθέντα, δηλαδή τα προαπαιτούμενα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ: Βρυξέλλες: Δύσκολη, αλλά εφικτή η ολοκλήρωση της Δ’ Αξιολόγησης

ESM

ελάφρυνση χρέους

Ο αναμένεται να εγκρίνει την εκταμίευση των 5,7 δισ. ευρώ στο δεύτερο 15νθήμερο του Μαρτίου, όταν θα έχουν ολοκληρωθεί οι εθνικές διαδικασίες, δήλωσε ακόμη ο επικεφαλής του Eurogroup. «Εχουμε μπει στα τελικά στάδια του προγράμματος. Είμαι σίγουρος ότι η Ελλάδα θα εφαρμόσει τα υπολειπόμενα συμφωνημένα. Αυτό είναι όρος για την όποια », τόνισε ο Σεντένο, ενώ ανέφερε ότι το Eurogroup πληροφορήθηκε για την τεχνική εργασία που γίνεται για τον μηχανισμό για το χρέος.

Τόσο ο Σεντένο όσο και ο Πιερ Μοσκοβισί ανέφεραν ότι ο Ευκλείδης Τσακαλώτος δεσμεύθηκε πως παρουσιάσει στους ομολόγους του την ελληνική στρατηγική ανάπτυξης πριν από το Πάσχα.