Νέα τουρκική NAVTEX: Δεσμεύουν μέρος της κυπριακής ΑΟΖ

 
Νέα παράνομη Navtex για την κυπριακή ΑΟΖ εξέδωσε η Τουρκία με πρόσχημα τις σεισμογραφικές έρευνες-Στέλνουν το Μπαρμπαρός στο σημείο, συνοδεία δύο πλοίων

Ενημερώθηκε: 06/04/18 - 10:24

Μετά την παράνομη Navtex με την οποία "δέσμευε" για ασκήσεις περιοχή νότια της Κύπρου σε απόσταση 35 χλμ από το Ακρωτήρι Λεμεσού, τώρα η Τουρκία προχωρά σε νέα πρόκληση.

Οι προκλητικοί Τούρκοι δεσμεύουν πλέον με νέα τους NAVTEX και τμήματα της περιοχής ευθύνης της Κυπριακής Δημοκρατίας, για σεισμογραφικές έρευνες του «Μπαρμπαρός» από τη Δευτέρα 9 Απριλίου μέχρι και το τέλος του μήνα.

Όπως μπορείτε να δείτε, η περιοχή (στον χάρτη με κόκκινο χρώμα) ξεκινά από απόσταση περίπου 4 ναυτικών μιλίων από το Ακρωτήρι του Αποστόλου Αντρέα και επεκτείνεται μέχρι το σημείο της ακτής που είναι το όριο των συνόρων Τουρκίας - Συρίας. Με απλά λόγια, βασίζεται στις τουρκικές παράνομες διεκδικήσεις σε σχέση με την ΑΟΖ της Κυπριακής Δημοκρατίας.

"

Το σεισμογραφικό «Μπαρμπαρός», το προηγούμενο δίμηνο διεξήγαγε σεισμογραφικές έρευνες βορειοδυτικότερα, από τις νότιες ακτές της χερσονήσου της Καρπασίας μέχρι τις τουρκικές ακτές. Το «Μπαρμπαρός» θα συνοδεύεται από τα πλοία υποστήριξης M/V TANUX-1 και R/V APOLLO MOON.