Σε πλήρη εξέλιξη η κακοκαιρία - Συνεχείς καταιγίδες και χαλάζι στην Αττική

 
Σε πλήρη εξέλιξη η κακοκαιρία - Συνεχείς καταιγίδες και χαλάζι στην Αττική

Ενημερώθηκε: 06/05/18 - 22:17

Σε πλήρη εξέλιξη η κακοκαιρία σε αρκετές περιοχές της χώρας και σύμφωνα με την ΕΜΥ θα συνεχιστεί μέχρι και την Τρίτη με βροχές καταιγίδες και χαλάζι.

Ήδη στην Αθήνα όπου οι καταιγίδες είναι συνεχείς, και συνοδεύονται από κεραυνούς, εμφανίστηκαν τα πρώτα προβλήματα στην κίνηση των αυτοκινήτων. Διακόπηκε η κυκλοφορία των οχημάτων στη συμβολή Χαμοστέρνας και Πειραιώς.

Η Πυροσβεστική δέχθηκε κλήσεις για απάντληση υδάτων, ειδικά σε περιοχές του κέντρου της Αθήνας.

Δυνάμεις της πυροσβεστικής παρενέβησαν μεταξύ άλλων στις οδούς Πατησίων, Μιχαήλ Βόδα, στη Λεωφόρο Αλεξάνδρας, στην Ιουλιανού και στην Ακαδημία Πλάτωνος.

Μάλιστα, λόγω της έντονης βροχόπτωσης αποφασίστηκε η οριστική διακοπή του αγώνα Παναθηναϊκού – Ξάνθης στο γήπεδο της Λεωφόρου.

Προβλήματα στο γήπεδο της Λεωφόρου και διακοπή

Διακόπηκε στο έβδομο λεπτό το ματς του Παναθηναϊκού με την Ξάνθη λόγω καταρρακτώδους βροχής στη Λεωφόρο. Η καταρρακτώδης βροχή μετέτρεψε τον αγωνιστικό χώρο της Λεωφόρου σε… πισίνα, με αποτέλεσμα να είναι αδύνατο Παναθηναϊκός και Ξάνθη να αγωνιστούν...

Λεωφόρος

Αφού ο διαιτητής Στυλιαράς διέκοψε προσωρινά την αναμέτρηση, μετά από περίπου 15’ επέστρεψε από τα αποδυτήρια, δοκίμασε αν τσουλάει η μπάλα, αλλά κάτι τέτοιο ήταν ανέφικτο, αφού είχαν ήδη δημιουργηθεί πολλές εστίες… λίμνης!

Φυσιολογικά, λοιπόν, ο Έλληνας ρέφερι αποφάσισε την οριστική διακοπή του παιχνιδιού, με τις δύο ομάδες να τα ξαναλένε αύριο, την ίδια ώρα, για να πέσει και τυπικά αυλαία στη φετινή Super League.

Κλειστή η Πειραιώς από Πέτρου Ράλλη μέχρι Χαμοστέρνας και στα δύο ρεύματα 

Λόγω της έντονης βροχόπτωσης σημειώθηκαν προβλήματα στην κυκλοφορία. Σύμφωνα με την Τροχαία, υπήρξε δυσχέρεια στο κέντρο της Αθήνας.

Τελείως κομμένη είναι η κυκλοφορία στην οδό Πειραιώς, από το ύψος της οδού Χαμοστέρνας μέχρι την Πέτρου Ράλλη και στα δύο ρεύματα.

Από την έντονη βροχόπτωση και τη συγκέντρωση υδάτων διεκόπη η κυκλοφορία των οχημάτων και στα δύο ρευματα στην υπόγεια γέφυρα Λιάσκου στην Ελευσίνα.

Λίγο πριν τις εννέα το βράδυ, 11 συνεργεία της Πυροσβεστικής με 22 άνδρες βρίσκονταν σε περιστατικά απάντλησης υδάτων ενώ υπήρξαν κλήσεις και για δύο κοπές δέντρων μια στο Χαϊδάρι και μια στα Βριλίσσια.

 Μπουρίνι στα Βόρεια προάστια

Νωρίς το απόγευμα μπουρίνι με χαλάζι έπληξε τα βόρεια προάστια της Αθήνας. Τώρα έντονα είναι τα φαινόμενα στις νότιες περιοχές της Αθήνας

Χαλαζόπτωση σημειώθηκε νωρίς το απόγευμα στην Πεντέλη, όπως και στην Κηφισιά και τον Άγιο Στέφανο. Η κακοκαιρία αναμένεται να συνεχιστεί. Σύμφωνα με την ΕΜΥ, από το μεσημέρι ξεκίνησαν τοπικές βροχές και καταιγίδες, πρόσκαιρα ισχυρές στην Αττική, με τη θερμοκρασία να αναμένεται ότι θα κυμανθεί από 15 έως 24 βαθμούς.

Σοβαρά προβλήματα στην Πάτρα

Σοβαρά προβλήματα προκάλεσε σε πολλές περιοχές της Πάτρας η έντονη βροχόπτωση που σημειώθηκε την Κυριακή.

Αποτέλεσμα ήταν να κλείσει ακόμα και η ακτή Δυμαίων και η κίνηση των οχημάτων να γίνεται σε μία μόνο λωρίδα κυκλοφορίας.

Πάτρα

Οπως αναφέρει το patrastimes.gr οι δρόμοι θύμιζαν λίμνη ιδιαίτερα στο σημείο έξω από τη δημοτική επιχείρηση ύδρευσης αποχέτευσης. Προβλήματα δημιουργήθηκαν και στην περιοχή των Δεμενίκων στο ύψος του δημοτικού σχολείου. Την ίδια ώρα στο κέντρο της Πάτρας επικρατούσε κυκλοφοριακό χάος λόγω της ισχυρής βροχόπτωσης δεδομένου ότι η κίνηση των οχημάτων γινόταν με δυσκολία.

Πάτρα

Επικίνδυνα τα επίπεδα βροχής στο Ναύπλιο

Το Ναύπλιο είναι ακόμα μία πόλη που «χτυπήθηκε» από την κακοκαιρία της Κυριακής, με τα επίπεδα βροχής να ανεβαίνουν επικίνδυνα.

Ναύπλιο

Οπως αναφέρει το argolikeseidhseis.gr, μίση ώρα κράτησε η ισχυρή καταιγίδα στην περιοχή του Ναυπλίου και ήταν αρκετή για να μετατραπούν πολλοί δρόμοι σε ποτάμια και τα σκαλιά σε χείμαρρο.

Ναύπλιο

Πολλοί δρόμοι καλύφθηκαν από τα ορμητικά νερά της βροχής ενώ ο κεντρικός κόμβος της Ενδεκάτης πλημμύρισε προς στιγμήν και τα αυτοκίνητα κινούνταν με μεγάλη δυσκολία.

Τα συνεργία της ΔΕΥΑ Ναυπλίου βρέθηκαν από τη πρώτη στιγμή στους δρόμους, ενώ όπως δήλωσε ο Πρόεδρος της Δημοτικής Επιχείρησης Ύδρευσης Αλέξανδρος Λυκομήτρος «Ευτυχώς είχαν καθαριστεί τα φρεάτια γιατί το πρόβλημα θα ήταν μεγάλο».

Σε άλλες περιοχές της χώρας

Ωστόσο, η κακοκαιρία δημιούργησε αρκετά προβλήματα και σε άλλες περιοχές της χώρας.

Ενδεικτικά, λίγο έξω από τα Εξαμίλια της Κορίνθου, η ολισθηρότητα σε συνδυασμό με την υπερβολική ταχύτητα φαίνεται πως ήταν η αιτία δυο αυτοκίνητα να συγκρουστούν και να ανατραπούν. Από τη σύγκρουση τραυματίστηκαν οι οδηγοί των δύο αυτοκινήτων, μια γυναίκα και ένας άνδρας.

Επίσης, δύο Αμερικανοί τουρίστες τραυματίστηκαν όταν το τουριστικό πλοιάριο στο οποίο επέβαιναν παρασύρθηκε και προσέκρουσε σε βραχώδη περιοχή λίγο έξω από την Σίκινο.

Η κατά τόπους ισχυρή χαλαζόπτωση σε περιοχές των νομών Τρικάλων και Καρδίτσας προκάλεσε μεγάλες σε έκταση ζημιές σε καλλιέργειες και κυρίως σε οπωροφόρα δένδρα και κηπευτικά.

Πού θα «χτυπήσει» τη Δευτέρα η κακοκαιρία

Στην Αττική, σύμφωνα με την ΕΜΥ, αναμένονται νεφώσεις με τοπικές βροχές και καταιγίδες πιθανόν πρόσκαιρα ισχυρές με εξασθένηση από το βράδυ. Οι άνεμοι βόρειων διευθύνσεων 3 με 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία από 18 έως 24 βαθμούς Κελσίου.

Στη Θεσσαλονίκη προβλέπεται νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και καταιγίδες κυρίως τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες πιθανόν πρόσκαιρα ισχυρές. Το βράδυ τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν. Οι άνεμοι μεταβλητοί 3 μποφόρ. Η θερμοκρασία από 18 έως 25 βαθμούς Κελσίου.

Μακεδονία, Θράκη

Άστατος ο καιρός κατά περιόδους νεφελώδης με τοπικές βροχές και καταιγίδες κυρίως τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες πιθανόν πρόσκαιρα ισχυρές. Το βράδυ τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν και θα περιοριστούν στη Μακεδονία. Οι άνεμμοι μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία από 15 έως 25 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Νησιά Ιονίου, Ήπειρος, δυτική Στερεά, δυτική Πελοπόννησος

Άστατος ο καιρός κατά περιόδους νεφελώδης με τοπικές βροχές και καταιγίδες κυρίως τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες πιθανόν πρόσκαιρα ισχυρές στα ηπειρωτικά. Το βράδυ τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν και θα περιοριστούν στη δυτική Πελοπόννησο. Οι άνεμοι δυτικοί βορειοδυτικοί 3 με 4 και τοπικά στο Ιόνιο 5 με 6 μποφόρ με εξασθένηση από το απόγευμα. Η θερμοκρασία από 16 έως 25 βαθμούς Κελσίου. Στην Ήπειρο 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Θεσσαλία, ανατολική Στερεά, Εύβοια, ανατολική Πελοπόννησος

Νεφώσεις με τοπικές βροχές και καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές. Από το βράδυ τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν. Οι άνεμοι βόρειων διευθύνσεων 3 με 4 και στα νότια δυτικοί 5 με 6 μποφόρ με εξασθένηση από το απόγευμα. Η θερμοκρασία από 16 έως 25 βαθμούς Κελσίου.

Κυκλάδες, Κρήτη

Νεφώσεις με τοπικές βροχές και καταιγίδες πιθανόν κατά τόπους ισχυρές. Το βράδυ τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν. Οι άνεμοι μεταβλητοί 3 με 4 και στα νότια δυτικοί 5 με 6 μποφόρ με εξασθένηση από το απόγευμα. Η θερμοκρασία από 17 έως 23 βαθμούς Κελσίου.

Νησιά ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα

Νεφώσεις με τοπικές βροχές και καταιγίδες οι οποίες κυρίως στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου θα είναι κατά τόπους ισχυρές. Το βράδυ τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν. Οι άνεμοι μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ και στα νότια δυτικοί μέχρι 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία από 17 έως 23 βαθμούς Κελσίου.