ΑΑΔΕ: Έπιασε στον ύπνο επιχειρήσεις-Το γνωστό κλαμπ της Σαντορίνης που μπήκε λουκέτο

 
ΑΑΔΕ:Μοίρασαν...λουκέτα οι ελεγκτές-Το γνωστό κλαμπ στην Σαντορίνη που κατέβασε ρολά (ΦΩΤΟ)

Ενημερώθηκε: 14/05/18 - 19:39

Κανένας προφανώς δεν περίμενε ότι οι ελεγκτές της ΑΑΔΕ θα έκαναν...απόβαση στα νησιά την Πρωτομαγιά και βρέθηκαν με λουκέτο, αφού κρατούσαν ως...ντεκόρ τις ταμειακές τους.

απόδειξη

Για ούτε λόγος σε Μύκονο, Σαντορίνη και Νάξο όπου οι ελεγκτές της ΑΑΔΕ κρατώντας πρωτομαγιάτικα στεφάνια και παίζοντας τάβλι έβγαλαν λαβράκια κυριολεκτικά, αφού οι περισσότεροι δεν ήθελαν να κόψουν αποδείξεις, θεωρώντας ότι οι ελεγκτές θα έρθουν ντάλα καλοκαίρι και είδαν την εφορία να βάζει λουκέτο στα κερδοφόρα μαγαζιά τους.

Το αποτέλεσμα ήταν εντυπωσιακό, καθώς ειδικά στη Σαντορίνη τους έπιασαν στον ύπνο: σύνολο παραβάσεων 93 σε 26 επιχειρήσεις, από συνεργείο ελεγκτών της Δ.Ο.Υ. Ρόδου.

Από τις 26, επεβλήθη η προβλεπόμενη ποινή του 48ωρου «λουκέτου» σε 5 επιχειρήσεις, ενώ στις υπόλοιπες διαπιστώθηκαν από 1 έως 10 παραβάσεις. Μεταξύ των επιχειρήσεων που μπήκε «λουκέτο», στη κεντρική πλατεία στα Φηρά, εστιατόριο ασιατικό, ένας φούρνος, και το πασίγνωστο κέντρο διασκέδασης Μαμούνια.

"

Ειδικά ο φούρνος στα Φηρά έχει τη δική του ιστορία. Σύμφωνα με αρμόδιες πηγές, ο ημερήσιος τζίρος του φτάνει στις 20.000 ευρώ κι έτσι το 48ωρο «λουκέτο» έτσουξε πολύ.

"

Το ασιατικό εστιατόριο είχε επιμελώς σκεπασμένη την ταμειακή με ένα ωραιότατο… πετσετάκι.

Στη Μύκονο η κατάσταση ήταν ελεγχόμενη: σε 12 επιχειρήσεις 62 παραβάσεις και σε μία ειδικά επεβλήθη χρηματική κύρωση 1000 ευρώ, σε εστιατόριο και ενοικιαζόμενα δωμάτια. Επίσης στη Νάξο επεβλήθη 1.380 ευρώ για 16 μη εκδόσεις αποδείξεων παροχής υπηρεσιών.

Ο σχεδιασμός «σκοντάφτει», πάντως, στις ελλείψεις προσωπικού- το ενδιαφέρον για αποσπάσεις εφοριακών σε νησιά ήταν σχεδόν μηδενικό λόγω του περιορισμένου κονδυλίου (μόλις 26 ευρώ/ ημέρα).