Public Issue: Εκλογές ζητούν οι περισσότεροι από τους μισούς ερωτηθέντες

 
Αρνητική εικόνα για την κυβέρνηση και ζήτημα εκλογών, στα αποτελέσματα του Πολιτικού Βαρόμετρου της Public Issue (ΓΡΑΦΗΜΑΤΑ)

Ενημερώθηκε: 16/05/18 - 23:09

Αρνητική εικόνα για την κυβέρνηση και ζήτημα άμεσων εκλογών, αποτυπώνουν μεταξύ άλλων τα αποτελέσματα του Πολιτικού Βαρόμετρου της Public Issue.

Πιο συγκεκριμένα, με ποσοστά, το 77% των Ελλήνων πολιτών θεωρεί ότι η κυβέρνηση βαδίζει σε λάθος κατεύθυνση, το 56% ζητάει να γίνουν εκλογές και το 74% εκτιμά αυτές θα τις κερδίσει η ΝΔ.

πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκος Μητσοτάκης

Παράλληλα, ο , θεωρείται δημοφιλέστερος πολιτικός αρχηγός με τα ποσοστά του μάλιστα να είναι αυξημένα συγκριτικά με την προηγούμενη μέτρηση κατά πέντε ποσοστιαίες μονάδες, ενώ τον ακολουθούν η Φώφη Γεννηματά και ο Δημήτρης Κουτσούμπας, ενώ ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας είναι τρίτος από το τέλος σε δημοφιλία και μικρότερη δημοτικότητα από αυτόν έχουν μόνο οι Πάνος Καμμένος και Νίκος Μιχαλολιάκος.

Σύμφωνα με τα αποτελέσματα, οι πολίτες είναι δυσαρεστημένοι από την κυβέρνηση σε ποσοστό 86%. Το 51% εκτιμά ότι το γενικότερο οικονομικό κλίμα θα χειροτερεύσει τον επόμενο χρόνο, ενώ το 55% περιμένει χειρότερη την προσωπική του οικονομική κατάσταση.

Έτσι, στην παράσταση νίκης, η ΝΔ καταγράφει μεγάλο προβάδισμα έναντι του ΣΥΡΙΖΑ, με 74%, έναντι 18%, ενώ άλλο κόμμα απαντά το 8% Οι πολίτες παράλληλα σε ποσοστό 56% θεωρούν ότι χρειάζεται να γίνουν εκλογές, ενώ το 34% απαντά πως δεν χρειάζεται.

Το ρεύμα που φαίνεται να δημιουργείται υπέρ της ΝΔ, σύμφωνα με τη δημοσκόπηση, αντικατοπτρίζεται και στην ερώτηση «ποια κυβέρνηση μπορεί να αντιμετωπίσει καλύτερα τα προβλήματα της χώρας»: το 34% προτιμά την αξιωματική αντιπολίτευση, το 16% ΣΥΡΙΖΑ και ΑΝΕΛ και το 45% καμία από τις δύο επιλογές

ήταν προσχεδιασμένη η σύλληψη των δύο Ελλήνων στρατιωτικών

Για τα ελληνοτουρκικά, τέλος, το 83% κρίνει πως στις Καστανιές Έβρου, ενώ το 12% την αποδίδει σε τυχαίο περιστατικό.

Ως προς τουςοκτώ Τούρκους που ζητούν άσυλο στη χώρα μας, το 72% απαντά πως θα πρέπει να τους δοθεί και να μην εκδοθούν στη γειτονική χώρα και το 20% απαντά πως θα πρέπει να εκδοθούν.

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΓΡΑΦΗΜΑΤΑ:

"

"
"