ΣΟΚ: Αυτοκτόνησε ο Άντονι Μπουρντέν

 
ΣΟΚ: Αυτοκτόνησε ο Άντονι Μπουρντέν

Ενημερώθηκε: 08/06/18 - 17:12

Την τελευταία του πνοή άφησε σε ηλικία 61 ετών ο παγκοσμίου φήμης σεφ, Άντονι Μπουρντέν.

Σύμφωνα με πληροφορίες που μεταδίδουν ξένα μέσα ο Μπουρντέν αποφάσισε να βάλει τέλος στη ζωή του.

Το τελευταίο διάστημα ο Μπουρντέν βρισκόταν στη Γαλλία για τα γυρίσματα της εκπομπής που έκανε για λογαριασμό του CNN και βρέθηκε νεκρός στο δωμάτιο του ξενοδοχείου του Στρασβούργου που διέμενε από τον καλό του φίλο και γνωστό Γάλλο σεφ, Έρικ Ριπέρ.

Μέχρι τώρα δεν έχουν γίνει γνωστοί οι λόγοι που τον οδήγησαν στην αυτοκοτονία.

Το γραφείο του εισαγγελέα της Κολμάρ επιβεβαίωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων ότι ο Μπουρντέν απεβίωσε σήμερα το πρωί σε πολυτελές ξενοδοχείο του Κάισερσμπεργκ, στην ανατολική Γαλλία.

«Ενημερωθήκαμε για τον θάνατο διά απαγχονισμού του Αμερικανού σεφ σήμερα το πρωί σε ένα πολυτελές ξενοδοχείο στο Κάισερσμπεργκ, το Le Chambard» δήλωσε ο εισαγγελέας του Κολμάρ, Κριστιάν ντε Ροκινί ντι Φαγιέλ, συμπληρώνοντας ότι σε αυτό «το στάδιο, δεν υπάρχει κανένα στοιχείο που να μας κάνει να υποθέτουμε ότι υπήρξε παρέμβαση ενός άλλου προσώπου».

b

"Με εξαιρετική λύπη επιβεβαιώνουμε τον θάνατο του φίλου και συναδέλφου Άντονι Μπουρντέν", αναφέρει σε ανακοίνωση που εξέδωσε σήμερα το CNN.

"Η μεγάλη αγάπη του για την περιπέτεια, τους νέους φίλους, το καλό φαγητό και το ποτό και οι αξιοσημείωτες ιστορίες του από τον κόσμο τον έκαναν έναν μοναδικό αφηγητή. Το ταλέντο του δεν έπαψε ποτέ να μας μαγεύει και θα μας λείψει πάρα πολύ. Η σκέψη μας και οι προσευχές μας στρέφονται στην κόρη του και την οικογένειά του αυτή την τρομερά δύσκολη στιγμή", πρόσθεσε το CNN.

b

O Άντονι Μπουρντέν γεννήθηκε το 1956 στη Νέα Υόρκη από τον Πιερ και την Γκλάντις Μπουρντέν και μεγάλωσε στην περιοχή Λεόνια του Νιου Τζέρσι. O Μπουρντέν είχε γαλλική καταγωγή από την πλευρά του πατέρα του, κάτι που φαίνεται και από το επίθετο.

O παππούς του, μάλιστα, μετοίκησε στη Νέα Υόρκη από τη Γαλλία λίγο μετά τον Α΄ Παγκόσμιο Πόλεμο. Φοίτησε στο Englewood School for Boys, αποφοιτώντας το 1973.

b

Κατόπιν πήγε στο κολέγιο Vassar, που το παράτησε μετά από δύο χρόνια. Τελικά, το όνειρό του να γίνει σεφ το έκανε πραγματικότητα στο Culinary Institute of America, από το οποίο αποφοίτησε το 1978.