Τελικός Μουντιάλ 2018: Στην κορυφή του κόσμου η Γαλλία! (ΒΙΝΤΕΟ)

 
Τελικός Μουντιάλ 2018: Στην κορυφή του κόσμου η Γαλλία! (ΒΙΝΤΕΟ)

Ενημερώθηκε: 15/07/18 - 21:00

Τελικός Μουντιάλ 2018: Σε ένα τελικό... όνειρο, που ανταποκρίθηκε στις απαιτήσεις των εκατομμύρια φιλάθλων, η Γαλλία επικράτησε με 4-2 της Κροατίας, στο "Λουζνίκι" της Μόσχας και κατέκτησε το Παγκόσμιο Κύπελλο του 2018, 20 χρόνια, μετά τον θρίαμβο του 1998.

ντεσαν

Οι "τρικολόρ" του Ντιντιέ Ντεσάν παρουσιάστηκαν άκρως αποτελεσματικοί και εκμεταλλεύτηκαν τα εκπληκτικά αθλητικά τους, προσόντα και προηγήθηκαν με το αυτογκόλ του Μάντζουκιτς στο 18'. Οι Κροάτες βρήκαν άμεσα την απάντηση που έψαχναν μεθοδικά, με το εξαιρετικό γκολ του Πέρισιτς στο 28', όμως στο 39' και αφού συμβουλεύτηκε το VAR ο Πιτάνα, ο Γκριζμάν με εύστοχη εκτέλεση πέναλτι, έστειλε τη Γαλλία με προβάδισμα στα αποδυτήρια.

Το β' μέρος, εξελίχτηκε σε μονόλογο των Γάλλων, καθώς μέσα σε 6' (59' Εμπαπέ, 65' Πογκμπά), ουσιαστικά... αγκάλιασε το τρόπαιο, με την Κροατία, απλά να μειώνει σε 4-2 στο 69', με τον Μάριο Μάντζουκιτς να εκμεταλλεύεται το τραγικό λάθος του Γιορίς.

κροατία απογοήτευση

Όσο κι αν προσπάθησαν στο εναπομείναν διάστημα οι Κροάτες, δεν είχαν τον τρόπο να μειώσουν και ως εκ τούτου το τρόπαιο κατέληξε σε γαλλικά χέρια, 20 χρόνια μετά από την παρθενική τους «κούπα».

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:

Γαλλία (Ντεσάν): Γιορίς - Παβάρ, Βαράν, Ουμτιτί, Ερναντέζ - Πογκμπά, Καντέ (55’ Ενζονζί) – Εμπαπέ, Γκριζμάν, Ματουιντί (73’ Τολισό) – Ζιρού (81’ Φεκίρ)

Κροατία (Ντάλιτς): Σούμπασιτς - Βρσάλικο, Λόβρεν, Βίντα, Στρίνιτς (82’ Πιάτσα) - Ράκιτιτς, Μπρόζοβιτς – Ρέμπιτς (71’ Κράμαριτς), Μόντριτς, Πέρισιτς - Μάντζουκιτς

Γήπεδο: Luzhniki Stadium

Διαιτητής: Νέστορ Πιτάνα