Bίντεο ντοκουμέντο καταγράφει τη στιγμή που αυτοκίνητο πέφτει στα οδοφράγματα του κοινοβουλίου

 
Bίντεο ντοκουμέντο καταγράφει τη στιγμή που αυτοκίνητο πέφτει στα οδοφράγματα του κοινοβουλίου

Ενημερώθηκε: 14/08/18 - 14:42

Bίντεο ντοκουμέντο καταγράφει τη στιγμή που αυτοκίνητο το πρωί της Τρίτης πέφτει στα οδοφράγματα περιμετρικά του κοινοβουλίου του Λονδίνου, τραυματίζοντας αρκετούς περαστικούς.

Άμεσα αστυνομικές δυνάμεις περικύκλωσαν το αυτοκίνητο και προχώρησαν στη σύλληψη του οδηγού.

Την διερεύνηση του περιστατικού έχει αναλάβει η αντιτρομοκρατική υπηρεσία της Μητροπολιτικής Αστυνομίας, όπως ανακοινώθηκε.

«Αν και δεν αποκλείουμε τίποτε, η Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία της Μητροπολιτικής Αστυνομίας ηγείται της έρευνας στο περιστατικό του Γουέστμινστερ», σημείωνε η αστυνομία στον λογαριασμό της στο Twitter.

«Στις 07.37 σήμερα ένα αυτοκίνητο συγκρούσθηκε με τις μπάρες μπροστά από το κοινοβούλιο. Ο οδηγός συνελήφθη από τους αστυνομικούς που βρίσκονταν στο σημείο. Πολλοί πεζοί τραυματίσθηκαν», πρόσθεσε παράλληλα σε ενημέρωσή της.

αντιμετωπίζεται ως τρομοκρατικό περιστατικό

Λίγο αργότερα, ο αρχηγός της αντιτρομοκρατικής υπηρεσίας της βρετανικής αστυνομίας Νιλ Μπασού ανακοίνωσε ότι το συμβάν έξω από το βρετανικό κοινοβούλιο φαίνεται ότι είναι σκόπιμη ενέργεια και .

Ο συλληφθείς ύποπτος για τρομοκρατική δράση δεν έχει ταυτοποιηθεί, δεν είναι γνωστός στις αρχές και δεν συνεργάζεται με την αστυνομία.

Στο όχημα o δράστης ήταν μόνος, ενώ έως ώρας δεν έχουν εντοπιστεί όπλα.

Το βίντεο που δόθηκε στη δημοσιότητα, καταγράφει την πορεία του οχήματος:

https://t.co/CprbiGZgrg

#Westminster

pic.twitter.com/0noYclQNaR

Rooftop camera shows moment car crashes into barriers outside Parliament

August 14, 2018