Αιφνιδιαστική αναβολή της αναβάθμισης της ελληνικής οικονομίας από τον οίκο Moody's

 
Αιφνιδιαστική αναβολή της αναβάθμισης της ελληνικής οικονομίας από τον οίκο Moody's

Ενημερώθηκε: 22/09/18 - 11:36

Ανέβαλε την προγραμματισμένη, για χθες το βράδυ, αναβάθμιση της ελληνικής οικονομίας ο οίκος αξιολόγησης Moody's. Χωρίς να δίνει κάποια εξήγηση για την κίνηση του του αυτή ο οίκος Moody's δεν προχώρησε στην αναβάθμιση της ελληνικής οικονομίας κατά μία βαθμίδα, από «Β3» σε «Β2».

Μία κίνηση που θεωρήθηκε έκπληξη από επενδυτές και αναλυτές που την ανέμεναν.

Στο παρελθόν οι Moody's είχαν προειδοποιήσει ότι η αξιολόγηση θα μπορούσε να βρεθεί κάτω από πιέσεις αν η ελληνική κυβέρνηση αποφάσιζε να παρεκκλίνει από τις δεσμεύσεις που έχει αναλάβει.

Ο οίκος είχε τελευταία φορά αναβαθμίσει την αξιολόγηση της χώρας μας στις 21 Φεβρουαρίου 2018, όταν και είχε δώσει «Β3» με θετικές προοπτικές και όπως είχαν αναφέρει τότε «η αξιολόγηση θα μπορούσε να αναβαθμιστεί περαιτέρω αν οι μεταρρυθμιστικές προσπάθειες διαρκούσαν πέρα από το τέλος του προγράμματος και απέφεραν αποτελέσματα όπως ισχυρότερης οικονομικής ανάπτυξης και ταχύτερης μείωσης του δείκτη χρέους προς το ΑΕΠ», ενώ στη θετική αξιολόγηση θα συνυπολογιζόταν και η ταχύτερη από την προσδοκώμενη βελτίωση της υγείας του τραπεζικού τομέα.