Προκόπης Παυλόπουλος: Εμείς οι Έλληνες έχουμε την ιδιαίτερη ευαισθησία για τη στήριξη του κοινωνικού κράτους

 
Προκόπης Παυλόπουλος: Θα διαμορφωθούν τέρατα χωρίς το κοινωνικό κράτος

Ενημερώθηκε: 02/10/18 - 23:11

Την υπεράσπιση του κοινωνικού κράτους προκειμένου να αποφευχθούν τέρατα «για τα οποία οι λαοί αγωνίστηκαν χρόνια να απαλλαγούν» ζήτησε ο πρόεδρος της Δημοκρατίας, Προκόπης Παυλόπουλος κατά τη διάρκεια των εγκαινίων της μονάδας αυξημένης φροντίδας του Αννουσάκειου Θεραπευτηρίου της μητρόπολης Κισσάμου και Σελίνου που πραγματοποιήθηκαν απόψε στον Κίσσαμο.

«Θέλω να διαβεβαιώσω ότι σε τέτοιες περιπτώσεις έχει μεγάλη σημασία, όχι το ύψος της δωρεάς αλλά το περίσσευμα ψυχής που η δωρεά αυτή εκφράζει. Και το υπόδειγμα που προβάλλει για την κοινωνία μας που δεν είναι τίποτε άλλο παρά η στήριξη του κοινωνικού κράτους. Μέσα από τη στήριξη του συστήματος υγείας. Στους ταραγμένους καιρούς μας σε όλη την Ευρώπη, κυρίως όμως στον τόπο μας λόγω της παρατεταμένης κρίσης, το κοινωνικό κράτος δοκιμάστηκε και μαζί δοκιμάστηκε η κοινωνική συνοχή, ο ίδιος ο άνθρωπος», είπε ο πρόεδρος της Δημοκρατίας.

«Αναδεικνύεται η μεγάλη σημασία του κοινωνικού κράτους και αυτό θα το τονίζω πάντοτε, είναι έμβλημα του ευρωπαϊκού μας πολιτισμού το κοινωνικό κράτος, διότι αν δεν το υπερασπιστούμε, αυτά τα φαινόμενα που βλέπουμε να εξελίσσονται στην Ευρώπη, θα διαμορφώσουν τέρατα για τα οποία οι λαοί αγωνίστηκαν χρόνια προκειμένου να απαλλαγούν. Εκεί είναι το αυγό του φιδιού και ας το καταλάβουμε όλοι και ιδίως αυτοί που διαχειρίζονται τις τύχες της γηραιάς μας Ηπείρου. Της μεγάλης ευρωπαϊκής οικογένειας», υπογράμμισε ο Προκόπης Παυλόπουλος.

Και συνέχισε: «Εμείς εδώ οι Έλληνες έχουμε την ιδιαίτερη ευαισθησία για τη στήριξη του κοινωνικού κράτους διότι αυτό μας βοηθάει, ανεξάρτητα αν είμαστε πιστοί ή όχι και το τονίζω αυτό, αν είμαστε πιστοί ή όχι».

Τα εγκαίνια πραγματοποίησε από κοινού ο πρόεδρος της Δημοκρατίας με τον Οικουμενικό Πατριάρχη Βαρθολομαίο παρουσία του πατριάρχη Ιεροσολύμων Θεόφυλου, του αρχιεπισκόπου Κύπρου Χρυσόστομου, εκπροσώπων της εκκλησίας της Κρήτης, στρατιωτικών και αυτοδιοικητικών εκπροσώπων κ.α.

Προηγουμένως ο πρόεδρος της Δημοκρατίας μαζί με τον Οικουμενικό Πατριάρχη παρέστησαν το απόγευμα στα θυρανοίξια του ιερού ναού του Οσίου Νικηφόρου του Λεπρού στο Σηρικάρι του δήμου Καστελλίου Κισσάμου.