Πέθανε ο Σπύρος Δούκας, εκδότης της εφημερίδας Πελοπόννησος - Δήλωση Κυρ. Μητσοτάκη

 
Πέθανε ο Σπύρος Δούκας, εκδότης της εφημερίδας Πελοπόννησος - Δήλωση κυρ.Μητσοτάκη

Ενημερώθηκε: 05/12/18 - 09:17

Πέθανε το βράδυ της Τρίτης ο Σπύρος Δούκας, επί σειρά ετών εκδότης της Πατρινής εφημερίδας «Πελοπόννησος». Ο Σπύρος Δούκας ήταν εκδότης της ιστορικής εφημερίδας της πόλης από το 1986 μέχρι και το 2011.

Ο εκλιπών ήταν από τα ιδρυτικά μέλη του Συνδέσμου Ημερήσιων Περιφερειακών Εφημερίδων και είχε βραβευτεί για την προσφορά του στον περιφερειακό τύπο.

Ο Σπύρος Δούκας γεννήθηκε και έζησε μέχρι την εφηβεία του, στην πόλη της Κέρκυρας. Ακολούθως, μετά την στρατιωτική του θητεία, πήγε στην Αθήνα για δουλειά. Αρχικώς εργάσθηκε σε διαφημιστική εταιρεία.

Μαζί με τους φίλους του, την Αποκριά του 1954, επισκέφθηκαν την Πάτρα για να διασκεδάσουν στο Καρναβάλι. Εκεί, σε κοινή παρέα φίλων γνώρισε για πρώτη φορά με τη μετέπειτα σύζυγό του. Δύο χρόνια μετά, το 1956, ακολούθησε ο γάμος τους.

Δήλωση του προέδρου της ΝΔ Κυρ. Μητσοτάκη

Ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, κ. Κυριάκος Μητσοτάκης, για την απώλεια του ιστορικού εκδότη της «Πελοποννήσου» Σπύρου Δούκα, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Ο Σπύρος Δούκας σφράγισε την πορεία της “Πελοποννήσου” σε δύσκολα για τον Τύπο χρόνια και με το Ίδρυμα “Λήδας, Νανάς και Σπύρου Δούκα” προσέφερε σημαντικές υπηρεσίες στην αχαϊκή κοινωνία.

Κέρδιζε αμέσως όσους είχαν την τύχη να τον γνωρίσουν από κοντά και διακρίθηκε για την ευσυνειδησία του και τη διάθεσή του να προσφέρει. Για αυτό άλλωστε και παρασημοφορήθηκε.

Στην οικογένειά του, αλλά και την οικογένεια της “Πελοποννήσου” που τόσο αγάπησε και ποτέ δεν εγκατέλειψε, εκφράζω τα ειλικρινή μου συλλυπητήρια».