Θα διαγράψει η Γεννηματά τον Θεοχαρόπουλο μετά την απόφασή του να στηρίξει την Συμφωνία των Πρεσπών;

 
Θα διαγράψει η Γεννηματά τον Θεοχαρόπουλο μετά την απόφασή του να στηρίξει την Συμφωνία των Πρεσπών;

Ενημερώθηκε: 20/01/19 - 16:01

Οι χειρότεροι φόβοι της Χαριλάου Τρικούπη για την ενότητα της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, αναφορικά με το θέμα της Συμφωνίας των Πρεσπών, έγιναν πραγματικότητα, καθώς η εκτελεστική γραμματεία της ΔΗΜΑΡ αποφάσισε με ποσοστό 70% την υπερψήφιση της συμφωνίας για την ονομασία των Σκοπίων.

Ο Θανάσης Θεοχαρόπουλος, πρόεδρος του κόμματος της ΔΗΜΑΡ θα υπερψηφίσει τη συμφωνία των Πρεσπών.

Σύμφωνα με πληροφορίες στελέχη, τόσο στην Εκτελεστική Γραμματεία, όσο και στην Κεντρική Επιτροπή του κόμματος, διατηρούν σοβαρές επιφυλάξεις για το θέμα, ενώ στις συζητήσεις που προηγήθηκαν υπήρξαν προτάσεις για «αποχή» στην κρίσιμη ψηφοφορία στην βουλή, ώστε να αποφευχθεί η ρήξη με το Κίνημα Αλλαγής.

Το πιθανότερο «σενάριο», πάντως, είναι η έγκριση της εισήγησης του κ. Θεοχαρόπουλου από την πλειοψηφία της ΚΕ της ΔΗΜΑΡ.

Έτσι το ερώτημα πλέον είναι εάν η Φώφη Γεννηματά διαγράψει τον κ. Θεοχαρόπουλο από την Κοινοβουλευτική Ομάδα της Δημοκρατικής Συμπαράταξης.

Ο Ανδρέας Λοβέρδος μιλώντας στον «ΣΚΑΪ» είπε ότι «το μόνο σίγουρο είναι ότι ο κ. Θεοχαρόπουλος θα αντικατασταθεί από τον κ. Σκανδαλίδη στην αυριανή συνεδρίαση της επιτροπής Εξωτερικών και Άμυνας της Βουλής».