Ηράκλειο: Από τον ιό της γρίπης Ν1Η1 πέθανε η 5χρονη που νοσηλευόταν στην εντατική

 
Ηράκλειο: Από τον ιό της γρίπης Ν1Η1 πέθανε η 5χρονη που νοσηλευόταν στην εντατική

Ενημερώθηκε: 05/02/19 - 17:02

Από γρίπη Η1N1 με πιθανή επιπλοκή από ραγδαία μηνιγγιτιδοκοκκική σηψαιμία επήλθε ο θάνατος της πεντάχρονης στην Κρήτη, στη ΜΕΘ του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Ηρακλείου.

Σε δηλώσεις του στο ΑΜΠΕ, ο γιατρός της Διεύθυνσης Υγείας της Περιφέρειας Κρήτης, Μανώλης Λουμπούνης, ανέφερε ότι «ενώ έχει επιβεβαιωθεί ο Η1Ν1, απομένει μέσα στις επόμενες ώρες ή αύριο, από τις εργαστηριακές εξετάσεις, να δούμε αν το κοριτσάκι είχε και τον μηνιγγιτιδόκοκκο».

Η είδηση του θανάτου της πεντάχρονης μαθήτριας σε νηπιαγωγείο του Ηρακλείου, πέρα από τη θλίψη, έχει προκαλέσει και αγωνία σε σχέση με τη γρίπη και τα περιστατικά, έχει προβληματίσει κάποιους γονείς που δεν στέλνουν τα παιδιά τους στο σχολείο. Από την πλευρά τους αρκετοί διευθυντές σχολείων ενημερώνουν τους γονείς, ζητώντας τους, λόγω της έξαρσης της εποχικής γρίπης, να κρατούν στο σπίτι για μία τουλάχιστον ημέρα απύρετα τα παιδιά που νοσούν.

Το απόγευμα, παρουσία των προϊσταμένων Εκπαίδευσης Ηρακλείου, θα πραγματοποιηθεί ενημέρωση για εκπαιδευτικούς, αλλά και ενδιαφερόμενους γονείς, σε αίθουσα του σχολείου που φοιτούσε το άτυχο κοριτσάκι.

Πηγή: ΑΜΠΕ