Σενάρια «εισβολής» των ΗΠΑ στην Τουρκία βλέπει έμπιστος σύμβουλος του Ερντογάν

 
Σενάρια «εισβολής» των ΗΠΑ στην Τουρκία βλέπει έμπιστος σύμβουλος του Ερντογάν

Ενημερώθηκε: 03/04/19 - 03:52

Για σενάρια «εισβολής» των ΗΠΑ στην Τουρκία με την βοήθεια της αντιπολίτευσης την περίοδο μετά τις εκλογές έκανε λόγο ο έμπιστος σύμβουλος του Ερντογάν, Metin Kulunk.

sigmalive.com,

Όπως αναφέρει η ιστοσελίδα η Κυπριακή ιστοσελίδα σειρά αναρτήσεών του στο twitter, ο ισλαμιστής φίλος του Tούρκου Προέδρου μιλά για επιχείρηση «Δούρειος Ίππος» εναντίoν της Τουρκίας, για ηλεκτρομαγνητική επίθεση με σκοπό την καταστροφή των ηλεκτρονικών υποδομών της χώρας, για προσπάθεια καταστροφής της οικονομίας και ανακήρυξη παράλληλης κυβέρνησης.

Μάλιστα ο ίδιος προκειμένου να στοιχειοθετήσει τα σενάρια του επικαλείται πρόσφατο δημοσίευμα της Yeni Safak το οποίο κάνει αναφορά στο βιβλίο «Fleet Tactics and Coastal Combat» του Captain Wayne P. Hughes Jr και του Nαυάρχου Robert P. Girrie όπου υπάρχει ένα κεφάλαιο με τίτλο «Ο Πόλεμος του Αιγαίου», σύμφωνα με το οποίο ο 6ος Αμερικανικός Στόλος σε συνεργασία με Κύπρου-Ελλάδας στρέφεται εναντίον της Τουρκίας.

Τίτλος του άρθρου της Yeni Safak ημερομηνίας 29 Μαρτίου 2019, (δυο δηλαδή μέρες πριν τις δημοτικές εκλογές), είναι «Ο 6ος στόλος θα επιτεθεί στην Τουρκία».

Σύμφωνα με το σενάριο του βιβλίου, η Ελλάδα σχεδιάζει να μεταφέρει πυραύλους στην Κυπριακή Δημοκρατία. Η Τουρκία ανακοινώνει την πρόθεσή της να αντιδράσει μεταφέροντας ισχυρές ένοπλες δυνάμεις στο νησί προκειμένου να χτυπήσει το Ελληνικό ναυτικό.

Σενάρια «εισβολής» των ΗΠΑ στην Τουρκία βλέπει έμπιστος σύμβουλος του Ερντογάν

Ακολούθως, σύμφωνα με το σενάριο του βιβλίου, κοντά στην Κύπρο σπεύδει το αμερικανικό αεροπλανοφόρο Harry Truman και άλλα πλοία του αμερικανικού στόλου προκειμένου να αντιμετωπίσουν την Τουρκία.

Σενάρια «εισβολής» των ΗΠΑ στην Τουρκία βλέπει έμπιστος σύμβουλος του Ερντογάν

Επιπλέον υπάρχουν άλλα σενάρια για απόβαση αμερικανικών στρατευμάτων στο νησί Χίος έχοντας ως στόχο την Σμύρνη, το Αϊβαλί, το Τσεσμέ, το Κουσάντασι και την Αλλικαρνασό.

Σενάρια «εισβολής» των ΗΠΑ στην Τουρκία βλέπει έμπιστος σύμβουλος του Ερντογάν

Δεν είναι η πρώτη φορά που οι Τούρκοι βλέπουν «βρώμικα σχέδια»

Birlik

Δεν είναι η πρώτη φορά που οι Τούρκοι ανακαλύπτουν σενάρια των ΗΠΑ εναντίον τους. Πριν από περίπου ένα χρόνο, τον Μάιο του 2018, η τουρκική εφημερίδα έβλεπε «βρώμικο σχέδιο των ΗΠΑ κατά της Τουρκίας» το οποίο, όπως υποστήριζε, θα το υλοποιούσαν οι Αμερικάνοι μέσω της ενισχυμένης, αμερικανικής στρατιωτικής παρουσίας στην Ελλάδα αλλά και τις προοπτικές αναβάθμισης τους στην Κύπρο.

Όπως ανέφερε χαρακτηριστικά «το βρώμικο αμερικανικό σχέδιο για το οποίο γράψαμε πολλές φορές, βήμα-βήμα προχωρά σε Αιγαίο και Ανατολική Μεσόγειο. ΟΙ ΗΠΑ σαν αστακός έχουν αγκαλιάσει την ξηρά και την θάλασσα της Ελλάδας. Οι ΗΠΑ που έχουν απλώσει το μακρύ τους χέρι από την Αλεξανδρούπολη στην Κρήτη, από την Κρήτη στην Σύρο, από την Σύρο στην Λάρισα και τελευταία και στον Άραξο, δεν θα αρκεστούν σε αυτά. Στην Αν. Μεσόγειο βήμα-βήμα προχωρά το επιδιωκόμενο σχέδιο».

Μάλιστα, είχε επικαλεστεί και μελέτη αμερικανικού think tank το οποίο -όπως τουλάχιστον έγραφε η τουρκική εφημερίδα- ανέφερε ότι «το αμερικανικό think tank CSIS, σε αναφορά που δημοσίευσε ζητά από τον Λευκό Οίκο να περικυκλώσει από την Κύπρο την Τουρκία και να αρπάξει τις ενεργειακές της πηγές. Στην αναφορά προτείνεται να γίνει απόβαση στρατιωτών στο νησί και τονίστηκε πως πρέπει να συσταθεί μια αντιτουρκική συμμαχία».

ΠΗΓΗ: sigmalive.com, birlikgazetesi.net