Μια σύλληψη, κατάσχεση ναρκωτικών και 70 προσαγωγές, στα Εξάρχεια - Καρέ καρέ η επιχείρηση

 
Μια σύλληψη, κατάσχεση ναρκωτικών και 70 προσαγωγές, στα Εξάρχεια - Καρέ καρέ η επιχείρηση

Ενημερώθηκε: 18/04/19 - 11:11

Ολοκληρώθηκε η νέα μεγάλη αστυνομική επιχείρηση σε κτίρια που τελούσαν υπό κατάληψη στην περιοχή των Εξαρχείων. Ο τελικός απολογισμός είναι μια σύλληψη, κατάσχεση διαφόρων ναρκωτικών ουσιών και 70 προσαγωγές. Σε παράλληλη επιχείρηση που έγινε σε διαμέρισμα κοντά στον λόφο Στρέφη, συνελήφθη ένας 50χρονος, ενώ κατασχέθηκαν μεγάλες ποσότητες διαφόρων ναρκωτικών ουσιών.

Παράλληλα, σε 70 ανέρχονται οι προσαγωγές ατόμων από την επιχείρηση της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, στην οποία συμμετείχαν δεκάδες αστυνομικοί από διάφορες υπηρεσίες, σε δύο κτίρια που τελούσαν υπό κατάληψη στην οδό Ζωοδόχου Πηγής και στην Μπουμπουλίνας. Από το πρώτο κτίριο προσήχθησαν δύο γυναίκες, μια Ιταλίδα και μια Γαλλίδα, ενώ από το δεύτερο 68 άτομα, όλοι αλλοδαποί, σύμφωνα πάντα με αστυνομικές πηγές. Οι προσαχθέντες είναι, μεταξύ άλλων, από Συρία, Αφγανιστάν, Αλγερία και Μαρόκο.

Σημειώνεται ότι η προηγούμενη αστυνομική επιχείρηση στα Εξάρχεια πραγματοποιήθηκε πριν από λίγες ημέρες σε δύο κτίρια που τελούσαν υπό κατάληψη στην οδό Τζαβέλλα, καθώς και σε ένα διαμέρισμα κοντά στην πλατεία, όπου είχαν γίνει συλλήψεις για ναρκωτικά.

Ο σχεδιασμός της επιχείρησης

Όπως και στο παρελθόν, έτσι και σήμερα ο σχεδιασμός της ΕΛ.ΑΣ. προέβλεπε παρουσία ισχυρών αστυνομικών δυνάμεων, προκειμένου οι αστυνομικοί να μπορέσουν να μπουν στην περιοχή των Εξαρχείων και να μην επαναληφθούν καταστάσεις αντίστοιχες με αυτές που συνέβησαν με το κλιμάκιο του Λιμενικού.

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΟΛΑ ΤΑ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΜΑΤ

Οι διμοιρίες των ΜΑΤ ανέλαβαν να κλείσουν τους δρόμους περιμετρικά των υπό κατάληψη κτιρίων δημιουργώντας μία ζώνη ασφαλείας. Παρατάχθηκαν λοιπόν στον δρόμο και απαγόρευαν την πρόσβαση.

Μέσα στις ζώνες ασφαλείας και έξω από τα κτίρια που θα γινόταν η εκκένωση έφτασαν ισχυρές ομάδες της ΕΛ.ΑΣ. (ανάμεσά τους και μέλη της ΟΠΚΕ) προκειμένου να υπάρξει απόλυτος έλεγχος και ασφάλεια κατά τη διάρκεια της επιχείρησης.

Αφού ολοκληρώθηκε η επιχείρηση της ΕΛ.ΑΣ. στα Εξάρχεια, τα μέλη της ΟΠΚΕ επιβιβάστηκαν στα επιχειρησιακά οχήματα της αστυνομίας και έφυγαν από την περιοχή.

ΟΠΕΚ

Οι αστυνομικοί, αφού απέκλεισαν την περιοχή, προχώρησαν στην εκκένωση των υπό κατάληψη κτιρίων στην περιοχή των Εξαρχείων. Οι δυνάμεις της ΕΛ.ΑΣ. μπήκαν στα κτίρια και οδήγησαν έξω από αυτά τους καταληψίες.

Οι αστυνομικοί προχώρησαν σε περίπου 70 προσαγωγές ατόμων που βρίσκονταν στα υπό κατάληψη κτίρια. Μάλιστα για τη μεταφορά τους από τα Εξάρχεια στη ΓΑΔΑ είχαν επιστρατευθεί πούλμαν και βανάκια. Πρόκειται για μετανάστες, οι οποίοι είχαν βρει στέγη εκεί, ωστόσο παραμένει άγνωστο ποιος τους έστειλε στα συγκεκριμένα κτίρια.

Μεταναστες

Αν και δεν δημιουργήθηκε κάποιο παρατράγουδο κατά τη διάρκεια της εκκένωσης των κτιρίων, οι μετανάστες ήταν φανερά εκνευρισμένοι που τους έβγαλαν από τα κτίρια.

Λαμαρινας

Μόλις ολοκληρώθηκε η επιχείρηση εκκένωσης των κτιρίων από την ΕΛ.ΑΣ. στα Εξάρχεια ανέλαβαν δουλειά οι σιδεράδες προκειμένου να σφραγίσουν τα κτίρια.

Τοποθέτησαν ειδικές κατασκευές στα άδεια πλέον κτίρια προκειμένου να εμποδίσουν πιθανές νέες καταλήψεις. Ωστόσο, κάτοικοι αλλά και ιδιοκτήτες κτιρίων υποστηρίζουν πως λίγο καιρό μετά οι καταληψίες επιστρέφουν, καταστρέφουν τις σιδεριές που έχουν τοποθετηθεί και μπαίνουν ξανά στα κτίρια.