Μακελειό στη Σρι Λάνκα: Σοκάρει το βίντεο με την ψυχραιμία υπόπτου για μια από τις επιθέσεις! (video)

 
Μακελειό στη Σρι Λάνκα: Σοκάρει το βίντεο με την ψυχραιμία υπόπτου για μια από τις επιθέσεις! (video)

Ενημερώθηκε: 24/04/19 - 17:13

Μακελειό στη Σρι Λάνκα: Νέο βίντεο από το μπαράζ βομβιστικών επιθέσεων που σημειώθηκε την προηγούμενη Κυριακή σε εκκλησίες και ξενοδοχεία της πρωτεύουσας Κολόμπο και άλλες πόλεις. Σύμφωνα με τον πιο πρόσφατο απολογισμό οι νεκροί έφτασαν τους 359 και οι τραυματίες είναι περισσότεροι από 500.

Το βίντεο είναι από κάμερα κλειστού κυκλώματος παρακολούθησης και δείχνει έναν από τους επτά υπόπτους για τις επιθέσεις αυτοκτονίας να σταματάει για να χαϊδέψει μικρό κορίτσι στο κεφάλι λίγα λεπτά πριν ενεργοποιήσει τη βόμβα. Αυτό που προκαλεί εντύπωση είναι η τεράστια ψυχραιμία του τρομοκράτη.

Επιθέσεις στη Σρι Λάνκα: Στους 359 αυξήθηκε ο αριθμός των νεκρών

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: 

Ένα άλλο συγκλονιστικό στοιχείο είναι το προφίλ των δραστών, οι οποίοι ήταν μορφωμένοι (με μεταπτυχιακά σε πολλές περιπτώσεις) αλλά και οικονομικά ανεξάρτητοι με καταγωγή από εύπορες και ευυπόληπτες οικογένειες της χώρας. Να σημειωθεί ότι μέχρι στιγμής, τέθηκαν υπό κράτηση άλλοι 18 άνθρωποι, πράγμα που σημαίνει ότι οι συλληφθέντες είναι 60.

#WATCH

#SriLankaBombings

pic.twitter.com/YAe089D72h

Colombo: CCTV footage of suspected suicide bomber (carrying a backpack) walking into St Sebastian church on Easter Sunday. (Video courtesy- Siyatha TV)

23 Απριλίου 2019

Όπως ανέφερε ο αναπληρωτής υπουργός Άμυνας της χώρας εικάζεται πως «ένας από τους βομβιστές αυτοκτονίας σπούδασε στο Ηνωμένο Βασίλειο και αργότερα έκανε το μεταπτυχιακό του στην Αυστραλία πριν επιστρέψει για να εγκατασταθούν στη Σρι Λάνκα» και ότι οι περισσότεροι από τους επιτιθέμενους ήταν «καλά μορφωμένοι» και προέρχονταν από οικογένειες «μεσαίας ή ανώτερης μεσαίας τάξης».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΘΕΜΑΤΑ ΓΙΑ ΤΟ ΜΑΚΕΛΕΙΟ ΣΤΗ ΣΡΙ ΛΑΝΚΑ

Αστυνομικές πηγές ανέφεραν στο AFP ότι δύο από τους βομβιστές εικάζεται πως ήταν γιοι πλούσιων εμπόρων μπαχαρικών στο Κολόμπο, και οι οποίοι πυροδότησαν τα εκρηκτικά στα ξενοδοχεία Shangri-La και Cinnamon Grand. Ο αναπληρωτής υπουργός Άμυνας τέλος ξεκαθάρισε ότι θεωρεί ότι οι επιθέσεις δεν οργανώθηκαν μόνο σε τοπικό επίπεδο.