Νέες μαζικές παραβιάσεις από τουρκικά F-16 στα Δωδεκάνησα

 
Μεγάλη ανησυχία προκαλεί η αυξανόμενη δραστηριότητα της τουρκικής πολεμικής αεροπορίας-Η ελληνική άσκηση «Καταιγίς 2019» έχει προσελκύσει τους Τούρκους

Ενημερώθηκε: 11/06/19 - 20:30

Παραβιάσεις Αιγαίο: Μεγάλη ανησυχία στους κατοίκους των Δωδεκανήσων προκαλεί η αυξανόμενη δραστηριότητα της τουρκικής πολεμικής αεροπορίας.

Συγκεκριμένα, στις 18:05 το απόγευμα της Τρίτης πραγματοποιήθηκε υπερπτήση πάνω από το Φαρμακονήσι σε ύψος 24.000 ποδιών από τουρκικό μαχητικό. Στη συνέχεια το ίδιο μαχητικό πέρασε πάνω από τους Αρκιους στις 18:11 και σε ύψος 22.000 ποδιών.

Στις 18:18, ο ίδιος πιλότος με το πρώτο τουρκικό F-16 πέταξε στα 24.500 πάνω από το Φαρμακονήσι.

Οι Τούρκοι είναι δεδομένο ότι θέλουν να έχουν πλήρη εικόνα της ανάπτυξης του ελληνικού στόλου και της διασποράς του στο πλαίσιο της άσκησής του, «Καταιγίς 2019».

τουρκικά αεροσκάφη τύπου CN-235

Δεν είναι τυχαίο ότι, την Δευτέρα προχώρησαν σε 82 παραβιάσεις του ελληνικού εναέριου χώρου. Οι παραβιάσεις γίνονται από τα οποία εισέρχονται στο Αιγαίο χωρίς άδεια και δίχως να έχουν ενημερώσει τις ελληνικές αρχές εκτελούν πτήσεις σε μεγάλο ύψος από το βορειότερο μέχρι το νοτιοανατολικότερο σημείο του FIR Αθηνών παρακολουθώντας τα στρατιωτικά γυμνάσια που εκτελούνται από πλοία του Πολεμικού Ναυτικού.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ

Από χθες Δευτέρα μέχρι και την Παρασκευή 14 Ιουνίου θα βρίσκεται σε εξέλιξη η άσκηση «Καταιγίδα» στην οποία συμμετέχουν περίπου 60 πλοία του Πολεμικού Ναυτικού, από φρεγάτες και υποβρύχια μέχρι κανονιοφόροι, αρματαγωγά, περιπολικά, ναρκοθηρευτικά, βοηθητικά και πλοία γενικής υποστήριξης.

Τα τουρκικά CN-235 -αεροσκάφη ηλεκτρονικού πολέμου ή αλλιώς κατασκοπευτικά- παρακολουθούν από πολύ κοντά τη μεγάλη άσκηση του ελληνικού Πολεμικού Ναυτικού καταγράφοντας συνομιλίες μεταξύ των ελληνικών πολεμικών πλοίων, αποτυπώνοντας κινήσεις και σενάρια των παιγνίων ακόμη και τις εκπομπές των ραντάρ.

Για τους Τούρκους η άσκηση «Καταιγίδα» είναι μια ευκαιρία να προσπαθήσουν να αποκωδικοποιήσουν τον τρόπο λειτουργίας, τις τακτικές αντίδρασης και τη γενικότερη συμπεριφορά των κύριων μονάδων του ελληνικού στόλου αλλά και τις επιχειρησιακές δυνατότητες των πλοίων που αποτελούν τη δύναμη κρούσης του Πολεμικού Ναυτικού.