Οι 5 απαράβατοι κανόνες Μητσοτάκη στους υπουργούς του

 
Οι 5 απαράβατοι κανόνες Μητσοτάκης στους υπουργούς του

Ενημερώθηκε: 09/07/19 - 22:01

Κυβέρνηση Μητσοτάκη: Ένα «ραβασακι» θα έχει στο αυριανό υπουργικό συμβούλιο ο Κυριακός Μητσοτακή για τον κάθε υπουργό. Πρόκειται για έναν φάκελο που θα περιγραφεί τον εξαμηνιαίο σχεδιασμό του τομέα ευθύνης του.

Σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές στον φάκελο θα περιγράφονται λεπτομερώς οι συγκεκριμένοι στόχοι που θα πρέπει να επιτευχθούν ανά υπουργείο μέχρι το Δεκέμβριο και ο τρόπος της αξιολόγησης κάθε κυβερνητικής δράσης.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ΟΛΑ ΤΑ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Σύμφωνα με τις ίδες πηγές, στους υπουργούς και τους υφυπουργούς θα τεθούν ασυμβίβαστα. Συγκεκριμένα:

1) Θα απαγορευθεί η πρόσληψη συγγενών πρώτου και δεύτερου βαθμού, ενώ απαγόρευση σύναψης οποιασδήποτε σύμβασης με το Δημόσιο θα έχουν και οι σύζυγοι, όπως και τα παιδιά των κυβερνητικών στελεχών.

2) Σε όλο το κυβερνητικό σχήμα -υπουργούς, υφυπουργούς και γενικούς και ειδικούς γραμματείς- θα απαγορευθεί οποιασδήποτε παράλληλη επαγγελματική και επιχειρηματική δραστηριότητα.

3) Kάθε υπουργός θα παραλάβει έναν φάκελο με τον εξαμηνιαίο σχεδιασμό του τομέα ευθύνης του.

4) Θα περιγράφονται λεπτομερώς οι συγκεκριμένοι στόχοι που θα πρέπει να επιτευχθούν ανά υπουργείο μέχρι τον Δεκέμβριο κι ο τρόπος της αξιολόγησης κάθε κυβερνητικής δράσης.

5) Οι γενικές γραμματείες των υπουργείων θα μειωθούν από 93 σε 60, ενώ δραστικά μειωμένος θα είναι και ο αριθμός των μετακλητών υπαλλήλων που μπορούν να τοποθετήσουν τα μέλη της κυβέρνησης.

Όπως ανέφεραν κυβερνητικές πηγές οι πρώτες αυτές εντολές, αλλά και οι όποιες άλλες αποφάσεις ανακοινώσει αύριο ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα αλλάξουν το μοντέλο διακυβέρνησης.