Φωτιά στο Μαραθώνα: Υπό έλεγχο η μάχη με τις φλόγες

 
Marathonas

Ενημερώθηκε: 10/08/19 - 19:20

Μεγάλη φωτιά είναι σε εξέλιξη στον Μαραθώνα. Στο σημείο παλεύουν με τις φλόγες 146 πυροσβέστες, 47 οχήματα, 7 αεροσκάφη και 3 ελικόπτερα επί τόπου. Δεν απειλούνται σπίτια μέχρι στιγμής. Ισχυροί άνεμοι 8 μποφόρ πνέουν στην περιοχή. Ξεκίνησε από οίκημα όπου εκτελούνταν εργασίες παρά την προειδοποίηση για μεγάλο κίνδυνο πυρκαγιάς σήμερα.

Για τεράστια κινητοποίηση της Πυροσβεστικής έκανε λόγο ο αντιπεριφερειάρχης Ανατολικής Αττικής, Πέτρος Φιλίππου, μετά τη μεγάλη πυρκαγιά που ξέσπασε στον Μαραθώνα.Μιλώντας στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΙ, ο ίδιος δήλωσε πως η φωτιά ευτυχώς οριοθετήθηκε και εξέφρασε την αισιοδοξία του για την πλήρη κατάσβεσή της.«Ευτυχώς γιατί στα 200 μέτρα είναι οι πρόποδες της Πεντέλης και καταλαβαίνετε τι θα γινόταν» είπε χαρακτηριστικά.

Η πυρκαγιά ξεκίνησε να καίει σε δασική έκταση επί της οδού Σπηλαίου Πανός και έχει σημάνει συναγερμός στην περιοχή. Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες από την πυροσβεστική, η φωτιά καίει δάσος κοντά σε κατοικημένη περιοχή, χωρίς όμως μέχρι στιγμής να απειλούνται σπίτια.

Ανησυχία λόγω των ισχυρών ανεμων που πνέουν στην περιοχή

Στην περιοχή υπάρχουν διάσπαρτες αγροικίες και θερμοκήπια. Σύμφωνα με τον ΣΚΑΪ, τα σπίτια κοντά στα οποία βρίσκεται η φωτιά είναι από εκείνα που υπέστησαν ζημιές από τη φονική πυρκαγιά της 23ης Ιουλίου 2018 στην ανατολική Αττική.

Οι άνεμοι που πνέουν στην περιοχή είναι ισχυροί και η έντασή τους φτάνει ακόμη και τα 8 μποφόρ. Διακόπηκε η κυκλοφορίας στην οδό Πλαταιών, από το ύψος της λεωφόρου Μαραθώνος.

Από αέρος κάνουν ρίψεις νερού τρία αεροσκάφη και τρία ελικόπτερα. Στην κατάσβεση της φωτιά συνδράμουν και εθελοντές.

Σε αυξημένη ετοιμότητα ο κρατικός μηχανισμός

Υπενθυμίζεται ότι η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας (ΓΓΠΠ) προς ενημέρωση των πολιτών είχε ενημερώσει ότι για σήμερα προβλέται ακραίος κίνδυνος πυρκαγιάς - κατηγορία «5» σε αρκετές περιφέρειες της χώρας, σύμφωνα με τον Ημερήσιο Χάρτη Πρόβλεψης Κινδύνου Πυρκαγιάς.

Η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας του Υπουργείου Εσωτερικών & Διοικητικής Ανασυγκρότησης έχει ενημερώσει τις αρμόδιες υπηρεσιακά εμπλεκόμενες κρατικές υπηρεσίες, καθώς και τις Περιφέρειες και τους Δήμους των ανωτέρω περιοχών, ώστε να βρίσκονται σε αυξημένη ετοιμότητα πολιτικής προστασίας προκειμένου να αντιμετωπίσουν άμεσα τυχόν επεισόδια πυρκαγιών.

#Πυρκαγιά

σε δασική έκταση επί της οδού Σπηλαίου Πανός στο Μαραθώνα Αττικής. Άμεσα κινητοποιήθηκαν 31 πυρστες, 10 οχήματα, 3 Α/Φ και 3 Ε/Π. Αναλυτικά οι επίγειες δυνάμεις: 23 πυρστες με 10 οχήματα και μια ομάδα πεζοπόρου τμήματος με 8 πυροσβέστες. Συνδρομή παρέχουν εθελοντές.

10 Αυγούστου 2019

Πυρκαγιά τώρα στον Μαραθώνα