Επιχείρηση θρίλερ, διάσωσης σκάφους με 17 επιβάτες στη Μύκονο

 
Επιχείρηση θρίλερ, διάσωσης σκάφους με 17 επιβάτες στη Μύκονο

Ενημερώθηκε: 11/08/19 - 13:39

Μύκονος: Μια εξαιρετικά δύσκολη επιχείρηση διάσωσης εξελίχθηκε χθες το απόγευμα στη Μύκονο. Κάτω από αντίξοες καιρικές συνθήκες σκάφη του λιμενικού, άλλα και άλλα πλοιάρια διέσωσαν 17 επιβάτες ακυβέρνητου σκάφους στη θαλάσσια περιοχή 2,5 ναυτικά μίλια νότια της Μυκόνου.

Συγκεκριμένα από τον Κυβερνήτη του επιβατηγού τουριστικού σκάφους «ΔΗΝΙ» Ν.Π. 12265, ενημερώθηκε η Λιμενική Αρχή Μυκόνου, ότι πλέει ακυβέρνητο σκάφος , 2,5 ναυτικά μίλια νότια της Μυκόνου, με συνολικά δεκαεπτά επιβαίνοντες.

Σύμφωνα με το cyclades24.gr αμεσα απέπλευσαν για βοήθεια δύο περιπολικά σκάφη του Λιμενικού Σώματος καθώς και τα ταχύπλοα «ΖΑΦ» Τ.Μ.589, »ΑΙΟΛΟΣ» Τ.Α.4171 και «ΤΥΦΩΝ» Τ.Π.978-ΣΤ΄, στα οποία διαμοιράστηκαν οι επιβαίνοντες και μεταφέρθηκαν με ασφάλεια στους όρμους Πλατύς Γιαλός και Ορνός. Όλοι τους είναι καλά στην υγεία τους.

Διαβάστε ακόμα: Αναζωπυρώθηκε η φωτιά στην Ελαφόνησο - Εκκενώθηκαν καμπινγκ και καταλύματα

Το τουριστικό σκάφος «ΔΗΝΙ» ρυμουλκήθηκε από το ρυμουλκό «ΧΡΗΣΤΟΣ XLI» Ν.Π.12492 στη μαρίνα Νέου Λιμένα Μυκόνου.

Το εν λόγω σκάφος εκτελούσε σύμβαση ναύλωσης, και σύμφωνα με προφορική δήλωση του Κυβερνήτη, ενώ βρισκόταν αγκυροβολημένο στη θαλάσσια περιοχή «ΦΡΑΓΚΙΑ» Μυκόνου ξέσυρε, και κατά την πραγματοποίηση κινήσεων προς αποφυγή ναύδετου, ο κάβος πρόσδεσης του βοηθητικού σκάφους (tender) περιτυλίχτηκε στις έλικες, με αποτέλεσμα να καταστεί αδύνατη η επανεκκίνηση των μηχανών.