Βrexit: Σήμερα η συνάντηση Τζόνσον - Μέρκελ - Ελπίδες για «τυπικό» διαζύγιο

 
merkel_jonshon

Ενημερώθηκε: 21/08/19 - 16:24

To Brexit τίθεται στο επίκεντρο της συνάντησης που θα έχει σήμερα η Άνγκελα Μέρκελ με τον πρωθυπουργό της Βρετανίας Μπόρις Τζόνσον. Όπως είπε η Μέρκελ ελπίζει να βρεθεί μια λύση ούτως ώστε να υπάρχουν όσο το δυνατόν λιγότερες «τριβές».

Η καγκελάριος της Γερμανίας Άγγελα Μέρκελ δήλωσε πως θα συζητήσει κατά τις συνομιλίες, που θα έχει αργότερα σήμερα με τον πρωθυπουργό της Βρετανίας Μπόρις Τζόνσον, το πώς μπορεί να εξασφαλισθεί ότι το διαζύγιο της Βρετανίας από την Ευρωπαϊκή Ένωση θα είναι όσο το δυνατόν πιο ομαλό.

«Σήμερα θα μιλήσω με τον Βρετανό πρωθυπουργό, ο οποίος με επισκέπτεται, για το πώς μπορούμε να έχουμε όσο το δυνατόν λιγότερες τριβές κατά τη έξοδο της Βρετανίας από την Ευρωπαϊκή Ένωση, καθώς πρέπει να δώσουμε μάχη για την οικονομική ανάπτυξή μας», δήλωσε η Μέρκελ σε ομιλία της σε διάσκεψη που είχε θέμα τις αεροπορικές μεταφορές.

Διαβάστε επίσης: Το 52% των Βρετανών τάσσεται υπέρ της διεξαγωγής δημοψηφίσματος για μια οριστική συμφωνία για Brexit

«Είμαστε προετοιμασμένοι για οποιοδήποτε αποτέλεσμα»

«Είμαστε χαρούμενοι με κάθε επίσκεψη, και πρέπει να μιλάμε, και πρέπει να βρίσκουμε καλές λύσεις», δήλωσε η Μέρκελ στη διάρκεια μιας συζήτησης στην καγκελαρία δήλωσε η Μέρκελ στις 18/8.

«Είμαστε προετοιμασμένοι για οποιοδήποτε αποτέλεσμα, μπορούμε να το πούμε αυτό, ακόμη κι αν δεν έχουμε μια συμφωνία. Αλλά σε κάθε περίπτωση θα κάνω μια προσπάθεια να βρεθούν λύσεις - μέχρι την τελευταία ημέρα των διαπραγματεύσεων», πρόσθεσε.

«Νομίζω πως είναι πάντα καλύτερο να φεύγει κανείς με συμφωνία παρά χωρίς. Αλλά αν αυτό δεν είναι δυνατό, θα είμαστε έτοιμοι και για την εναλλακτική», είπε ακόμη η Γερμανίδα καγκελάριος.