Τα tweet του Γιώργου Κουμουτσάκου για τον Α. Γεωργίου και την ΕΛΣΤΑΤ

 
Τα tweet της ντροπής του Γιώργου Κουμουτσάκου για τον Α. Γεωργίου και την ΕΛΣΤΑΤ

Ενημερώθηκε: 03/08/16 - 12:13

Του Γιάννη Μιχελάκη

Η ιστορία της Νέας Δημοκρατίας σε 140 χαρακτήρες του twitter, που συνθέτουν λίγα αμήχανα μισόλογα για μία από τις πιο σοβαρές υποθέσεις της μεταπολιτευτικής ιστορίας της χώρας: Το θέμα της τεχνητής διόγκωσης του ελλείμματος του 2009 για να δικαιολογηθεί η ένταξη της χώρας στο μνημόνιο και η υπαγωγή της χώρας στο ΔΝΤ και την τρόϊκα.

Και όλα αυτά δια "στόματος" Γιώργου Κουμουτσάκου, του εκπροσώπου του κόμματος, ο οποίος με την παρακάτω ανάρτηση προσπάθησε να καλύψει την αμήχανη σιωπή της ΝΔ για την απόφαση "βόμβα" του ποινικού τμήματος του Αρείου Πάγου, με την οποία αναιρούσε το απαλλακτικό βούλευμα για τον επικεφαλής της ΕΛΣΤΑΤ Α. Γεωργίου για την υπόθεση του "φουσκωμένου" ελλείμματος του 2009.

Επί 48 ώρες η ηγεσία της ΝΔ είχε "θάψει" επικοινωνιακά το θέμα και δεν επέτρεπε να βγεί κάποια ανακοίνωση. Όμως μετά την πίεση αλλά και την αντίδραση πολλών στελεχών δόθηκε εντολή στον εκπρόσωπο του κόμματος να αναρτήσει τα δύο παραπάνω tweet. Τι έλεγαν επί της ουσίας; "Άλλα λόγια να αγαπιόμαστε". Ο,τι "η δικαιοσύνη είναι σεβαστή", (περιμέναμε την δήλωση του κ. Κουμουτσάκου να το μάθουμε), "και όταν είναι αρεστή και όταν είναι δυσάρεστη". Αυτό που δεν καταλάβαμε είναι, αν τελικά η απόφαση του Αρείου Πάγου, ήταν, για την ηγετική ομάδα της ΝΔ, "αρεστή" ή "δυσάρεστη"; Και το μόνο που καταλάβαμε ήταν οτι ή απόφαση αυτή για την Συγγρού ήταν ανεπιθύμητη και ήρθε και σε λάθος ώρα.

Ανεπιθύμητη γιατί ο Κυριάκος Μητσοτάκης δείχνει, με κάθε τρόπο, οτι θέλει να πάρει διαζύγιο, με κάθε τι, που έχει σχέση με τον Κώστα Καραμανλή. Και το δείχνει σε κάθε του κίνηση, (άλλωστε ο ίδιος σε όλες του τις ομιλίες έχει μιλήσει για τα σημαντικά λάθη που έγιναν εκείνη την περίοδο).

Και σε λάθος ώρα, γιατί δεν θέλει να χαλάσει την στρατηγική του για άνοιγμα σε στελέχη του αυτοαποκαλούμενου εκσυγχρονιστικού μπλοκ στο ΠΑΣΟΚ και το "Ποτάμι". Γι' αυτό και ή "σιγή ασυρμάτου" που είχε επιβληθεί για 48 ώρες, για το θέμα αυτό, στην Συγγρού.

Σε κάθε περίπτωση, πάντως, όλη αυτή η εικόνα της Νέας Δημοκρατίας, με αφορμή την υπόθεση του Α. Γεωργίου και της ΕΛΣΤΑΤ, με μία λέξη μπορεί να εκφραστεί: Ντροπή!

Ντροπή γιατί αυτό το κόμμα είχε για πρώτη φορά την ευκαιρία να βγάλει από πάνω της, την "λάσπη", που επί επτά χρόνια της ρίχνει το ΠΑΣΟΚ -για να δικαιολογήσει το γεγονός ότι έβαλε την χώρα στην μέγγενη του μνημονίου- και την πέταξε για μικροκομματικούς τακτικισμούς αμφίβολης απόδοσης.

Η ιστορία μιας παράταξης, λοιπόν, θυσία στο εσωκομματικό αλισβερίσι... Ντροπή!

To twett ...ξεκάρφωμα

Μετά τα δύο προαναφερόμενα tweet ο εκπρόσωπος Τύπου της Νέας Δημοκρατίας Γιώργος Κουμουτσάκος κοινοποίησε στο twitter το εξώφυλλο του βιβλίου του Γιάννη Παπαθανασίου «Με τη γλώσσα των αριθμών - Η αλήθεια για την Οικονομία» συνοδευόμενο από το σχόλιο του: «Κάτι μου λέει οτι σε λίγο θα γίνει ανάρπαστο...».

Είναι ένα σχόλιο ενδεικτικό του κλίματος αμηχανίας και σύγχυσης που επικρατεί στη ΝΔ για την πολύκροτη υπόθεση της ΕΛΣΤΑΤ, λόγω της άρνησης της ηγετικής ομάδας να βγει μπροστά και καθαρά με ανακοίνωση και όχι με μισόλογα, και να πάρει θέση στο σοβαρό αυτό ζήτημα. Επικοινωνία με μισόλογα και tweet που πρέπει κανείς να τα αναζητήσει επί τούτου στο διαδίκτυο, από ένα κόμμα που σέβεται την ιστορία του, τους ηγέτες του και διεκδικεί την εξουσία, δε γίνεται.




Σχετικά θέματα:

Πρώτη καταδίκη του Α. Γεωργίου για το "φουσκωμένο" έλλειμμα του 2009

Απόφαση βόμβα του Αρείου Πάγου κατά του Α. Γεωργίου της ΕΛΣΤΑΤ για τη διόγκωση του ελλείμματος του 2009

Η απάτη με το έλλειμμα του 2009 και η αμήχανη σιωπή της ΝΔ

Με εντολή Μητσοτάκη δεν βγήκε ανακοίνωση για την υπόθεση της ΕΛΣΤΑΤ και του Γεωργίου

Ο εκλεκτός του Κ. Μητσοτάκη, Θ. Σκυλακάκης στηρίζει τον Γεωργίου