Μόρια: Επεισόδια και μεγάλη φωτιά στον καταυλισμό - Πληροφορίες για νεκρούς

 
 Μόρια: Επεισόδια και μεγάλη φωτιά στον καταυλισμό - Πληροφορίες για νεκρούς

Ενημερώθηκε: 29/09/19 - 19:59

Απανθρακωμένο πτώμα μεταφέρθηκε στο Νοσοκομείο της Μυτιλήνης. Ανακοινώθηκε ότι η μεταφορά της σορού έγινε από ιδιώτη, από το Κέντρο Υποδοχής και Ταυτοποίησης της Μόριας. Ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες κάνουν λόγο και για άλλους νεκρούς, ανάμεσά τους μια μητέρα κι ένα μωρό, σύμφωνα με την ιστοσελίδα stonisi.gr. Άνδρες των ΜΑΤ πέταξαν δακρυγόνα στους πρόσφυγες, που εξαγριώθηκαν μετά τις πληροφορίες για νεκρούς.

Σε δύο νεκρούς, μία μητέρα με το βρέφος από αναθυμιάσεις, αναφέρθηκε και ο δήμαρχος Μυτιλήνης. Η αστυνομία σε ανακοίνωσή της αναφέρει ότι «υπάρχουν πληροφορίες αλλά δεν έχει μέχρι στιγμής εξακριβωθεί αν υπάρχουν θύματα». Η κατάσταση είναι αρκετά τεταμένη στον καταυλισμό.

Σύμφωνα με το ΑΠΕ επεισόδια βρίσκονται σε εξέλιξη στη Μόρια ανάμεσα σε ομάδες προσφύγων και μεταναστών από τη μια μεριά και αστυνομικών δυνάμεων από την άλλη, μετά την εκδήλωση πυρκαγιάς εντός του καταυλισμού.

προσφύγων

Αυτή τη στιγμή ομάδα μεταναστών και επιχειρούν να καταλάβουν το κέντρο κράτησης που βρίσκεται εντός του καταυλισμού.

πυρκαγιά

Η ξέσπασε σε κοντέινερ, το οποίο καταστράφηκε, ενώ επεκτάθηκε σε άλλους επτά οικίσκους. Η φωτιά εκδηλώθηκε από άγνωστη μέχρι στιγμής αιτίας σε έναν από τους οικίσκους λίγο μετά τις 5 το απόγευμα.

Σύμφωνα με το lesvospost.gr, οι πρόσφυγες και οι μετανάστες που φιλοξενούνται στο hot spot εξεγέρθηκαν, συγκρούστηκαν με τις αστυνομικές δυνάμεις και έβαλαν φωτιές εντός και εκτός του καταυλισμού, ζητώντας να φύγουν από εκεί.

Υπενθυμίζεται ότι η κατάσταση που έχει δημιουργηθεί στο Hot Spot της Μόριας είναι απελπιστική και οι συνθήκες κάτι περισσότερο από τραγικές. Λόγω αυτού, όπως αναφέρει το lesvospost.gr μετανάστες εξεγέρθηκαν και προκάλεσαν επεισόδια με αστυνομικές δυνάμεις που βρίσκονται εκεί.