Στα άκρα η κόντρα της Εκκλησίας της Ελλάδος με την Ρωσική Εκκλησία

 
Στα άκρα η κόντρα της Εκκλησίας της Ελλάδος με την Ρωσική Εκκλησία

Ενημερώθηκε: 17/10/19 - 19:43

Στα άκρα οδηγείται η κόντρα της Εκκλησίας της Ελλάδος με την Ρωσική Εκκλησία λόγω της απόφασης της Ιεράς Συνόδου της Ορθόδοξης Ελληνικής Εκκλησίας να αναγνωρίσει την Αυτοκέφαλη Εκκλησία της Ουκρανίας.

Αρχιεπίσκοπο Αθηνών, Ιερώνυμο

Έτσι η Ρωσική Ορθόδοξη Εκκλησία εξουσιοδότησε τον Πατριάρχη Μόσχας, Κύριλλο, να μην μνημονεύει τον σε περίπτωση, που ο προκαθήμενος της Εκκλησίας της Ελλάδος αρχίσει να μνημονεύει τον προκαθήμενο της Αυτοκέφαλης Ουκρανικής Εκκλησίας, καθώς και να απαγορεύσει στους Ρώσους ορθοδόξους το προσκύνημα στις επισκοπές της Ελληνικής Εκκλησίας.

Πιο συγκεκριμένα, η Εκκλησία της Μόσχας σχεδιάζει να επιβάλει εμπάργκο στο προσκύνημα των μητροπόλεων της Ελληνικής Ορθόδοξης Εκκλησίας, των οποίων οι επικεφαλής αναγνωρίζουν την Αυτοκέφαλη Εκκλησία της Ουκρανίας

Υπενθυμίζεται ότι η Ιερά Σύνοδος της Ρωσικής Ορθόδοξης Εκκλησίας αποφάσισε τη διακοπή της μνημόνευσης και της ευχαριστιακής κοινωνίας, εφόσον ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος μνημονεύσει τον Επιφάνιο, προκαθήμενο της Αυτοκέφαλης Εκκλησίας της Ουκρανίας.

Παράλληλα, αποφάσισε τον τερματισμό της προσευχής και της ευχαριστιακής κοινωνίας με τις επισκοπές που «εισήλθαν ή εισέλθουν σε κοινωνία» με τους αντιπροσώπους της νέας Ουκρανικής Ορθόδοξης Εκκλησίας.

«Δεν ευλογούμε ταξίδια προσκυνήματος σε επισκοπή, την οποία χειρίζονται οι συγκεκριμένοι επίσκοποι. Οι σχετικές πληροφορίες θα διανεμηθούν στους προσκυνητές και τα τουριστικά πρακτορεία των χωρών που απαρτίζουν την κανονική επικράτεια της εκκλησίας μας» καταλήγει η Ρωσική Ορθόδοξη Εκκλησία.