Βόμβα Γεωργιάδη: Τσίπρας και Πολάκης μπορεί να χρηματίστηκαν από πολυεθνικές φαρμάκων

 
Βόμβα Γεωργιάδη: Τσίπρας και Πολάκης μπορεί να χρηματίστηκαν από πολυεθνικές φαρμάκων

Ενημερώθηκε: 23/10/19 - 19:48

Ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων Άδωνις Γεωργιάδης υποστήριξε πως «μπορεί να χρηματίστηκαν» ο Αλέξης Τσίπρας και ο Παύλος Πολάκης για τον νόμο που ήρθε για τις πολυεθνικές και την τιμολόγηση των φαρμάκων.Ο Α. Γεωργιάδης έκανε τη δήλωση on camera στο περιστύλιο της Βουλής.

Αφορμή το ντοκιμαντέρ της ελβετικής τηλεόρασης που έκανε αφιέρωμα στην υπόθεση Novartis. Στο εν λόγω ντοκιμαντέρ μιλά και ο κ. Γεωργιάδης ο οποίος σε μαι αποστροφή του λέει: «Πρέπει να καταλάβετε ότι εταιρείες όπως η Novartis, μπορεί να δίνουν χρήματα και σε πολιτικούς ή σε γιατρούς ή δεν ξέρω σε ποιους, επίσης, όμως, σώζουν και ανθρώπινες ζωές.». Μια φράση που έγινε αφορμή για επιθέσεις από τον ΣΥΡΙΖΑ. Μετά από αυτό, ο τέως πρωθυπουργός καλεί διαρκώς τον κ. Γεωργιάδη να απαντήσει ποιοι πολιτικοί χρηματίστηκαν.

Ετσι, ο υπουργός Ανάπτυξης σήμερα έσπευσε να δηλώσει στις κάμερες:

Αναλυτικά η δήλωση του κ. Γεωργιάδη στην Βουλή έχει ως εξής:

«Εδώ και μέρες ο κύριος Τσίπρας με καλεί δημοσίως να αποκαλύψω για ποιους πιστεύω ότι πιθανόν να χρηματίστηκαν από φαρμακευτικές εταιρείες.Εγώ δεν απαντούσα τόσες μέρες γιατί δεν είναι σωστό να κάνουμε πολιτική με εικασίες.Αλλά αφού επανέρχεται εκ νέου και θεωρεί τη γνώμη μου τόσο σημαντική, αναγκάζομαι να το πω. Θεωρώ λοιπόν ότι πράγματι μπορεί να χρηματίστηκε ο κύριος Τσίπρας και ο κύριος Πολάκης για το νόμο που έφεραν για τις πολυεθνικές και την τιμολόγηση φαρμάκων. Θα μπορούσε να αποτελεί προϊόν διαφθοράς καλό είναι κάποτε να μας το εξηγήσουν.»