Περίεργη διάρρηξη στο σπίτι του Πατριάρχη Βαρθολομαίου από μασκοφόρους

 
Περίεργη διάρρηξη στο σπίτι του Πατριάρχη Βαρθολομαίου από μασκοφόρους

Ενημερώθηκε: 20/11/19 - 20:11

Μια περίεργη και ταυτόχρονα ύποπτη διάρρηξη έγινε το Σάββατο 16/11/2019 στο σπίτι του Οικουμενικού Πατριάρχη Βαρθολομαίου. Την ώρα που ο προκαθήμενος της Ορθοδοξίας ήταν σε εκδήλωση της ομογένειας, τρεις μασκοφόροι διέρρηξαν την πατριαρχική κατοικία.

Εκείνη την ώρα στο σπίτι βρισκόταν η οικονόμος, η οποία και αντιλήφθηκε τους δράστες.

Σύμφωνα με πληροφορίες της ιστοσελίδας anatoliblog.blogspot.com οι μασκοφόροι διαρρήκτες, όπως κατέγραψαν οι κάμερες κλειστού κυκλώματος, αφού έψαξαν το σπίτι, έφυγαν και σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες δεν αφαίρεσαν κάποιο αντικείμενο.

Η διάρρηξη αυτή έρχεται αμέσως μετά από μια σειρά περίεργων διαρρήξεων σε σπίτια και γραφεία διακεκριμένων ομογενών στην Κωνσταντινούπολη, καθώς και μιας σειράς άρθρων και δημοσιευμάτων κατά του Οικουμενικού Πατριαρχείου.

Χαρακτηριστικό του κλίματος που επικρατεί είναι το γεγονός, ότι πριν λίγες μέρες στη Χάλκη πραγματοποιήθηκε από τον ημικρατικό φορέα Ίδρυμα Τουρκικής Ιστορίας, συνέδριο μίσους κατά του Πατριαρχείου και της Θεολογικής Σχολής Χάλκης.

Η υπόθεση αυτή έχει προκαλέσει ερωτήματα, όχι μόνο για τον τρόπο που κατάφεραν οι μασκοφόροι να δράσουν χωρίς να γίνουν αντιληπτοί από το προσωπικό της ιδιωτικής ασφάλειας, που έχει αναλάβει την φύλαξης της πατριαρχικής κατοικίας, αλλά και για το αν το καθεστώς Ερντογάν θέλει να παρέχει επαρκή ασφάλεια στον Οικουμενικό Πατριάρχη Βαρθολομαίο.