Το μεταναστευτικό είναι το βασικό πρόβλημα που απασχολεί τους πολίτες - Η οικονομία και η ανεργία ακολουθούν (ΒΙΝΤΕΟ)

 
Το μεταναστευτικό είναι το βασικό πρόβλημα που απασχολεί τους πολίτες - Η οικονομία και η ανεργία ακολουθούν

Ενημερώθηκε: 24/11/19 - 02:00

Το μεταναστευτικό είναι το θέμα που απασχολεί πλέον περισσότερο τους πολίτες -και πρέπει η κυβέρνηση να λύσει- ακόμα και από την οικονομία και την ανεργία, που έχουν περάσει στην δεύτερη και στην τρίτη θέση της λίστας αντίστοιχα.

Στα υπόλοιπα θέματα η υπεροχή της ΝΔ και του Κυριάκου Μητσοτάκη είναι ξεκάθαρη, ενώ οι πολίτες είναι αισίοδοξοι ότι οι οικονομικές συνθήκες θα βελτιωθούν στο άμεσο μέλλον και ότι η χώρα κινείται προς τη σωστή κατεύθυνση.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της Metron Analysis σε δημοσκόπηση για την εφημερίδα «Βήμα της Κυριακής», η διαφορά, μεταξύ ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ, κυμαίνεται σε ποσοστά άνω των 15 μονάδων (16,3 μονάδες).

ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΗ

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης συνεχίζει να έχει ξεκάθαρη υπεροχή καθώς εμφανίζεται ως ο δημοφιλέστερος πολιτικός αρχηγός με ποσοστό θετικής αποδοχής 64%, ενώ ο Αλέξης Τσίπρας βρίσκεται στην τρίτη θέση με 38% και η Φώφη Γεννηματά στη δεύτερη, με 39%.

Το 64% των πολιτών θεωρεί επιτυχημένο τον τρόπο με τον οποίο ασκεί τα καθήκοντά του ο πρωθυπουργός, ενώ ο κ. Τσίπρας συγκεντρώνει 25% θετικών γνωμών ως αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης εμφανίζεται ως καταλληλότερος για πρωθυπουργός με ποσοστό 45%, έναντι του 16% που επέλεξε τον κ. Τσίπρα.

Οσον αφορά στην πρόθεση ψήφου, η διαφορά της ΝΔ από τον ΣΥΡΙΖΑ βρίσκεται στις 16,3 μονάδες, με ποσοστά 37,6% (ελαφρώς μειωμένο από το 38,5% του Οκτωβρίου) έναντι 21,3% αντιστοίχως.

Τέλος το 41% της κοινής γνώμης πιστεύει ότι οι οικονομικές συνθήκες θα βελτιωθούν τους επόμενους μήνες και το 53% ότι η χώρα κινείται προς τη σωστή κατεύθυνση.