Λιβύη: Ο Χαφτάρ κάλεσε το στρατό του για την τελική μάχη στην Τρίπολη

 
Λιβύη: Ο Χαφτάρ κάλεσε το στρατό του για την τελική μάχη στην Τρίπολη

Ενημερώθηκε: 12/12/19 - 23:30

Κάλεσμα στις στρατιωτικές του δυνάμεις έκανε απόψε ο στρατάρχης Χαλίφα Χαφτάρ για την «τελική μάχη», την κατάληψη της Τρίπολης, έδρα του αντιπάλου του Φάγεζ αλ Σάρατζ, ο οποίος υπέγραψε την παράνομη συμφωνία με τον Ερντογάν για τον ακθορισμό ΑΟΖ μετξύ Τουρκίας -Λιβύης.

Ο Χαφτάρ, ο ισχυρός άνδρας της ανατολικής Λιβύης, σε τηλεοπτικό του διάγγελμα που μεταδόθηκε από το δίκτυο Al Arabiya, διέταξε το στρατό του να προωθηθεί προς το κέντρο της πρωτεύουσας της χώρας, Τρίπολη.

https://t.co/qYagKVixTt

Libyan National Army Commander Khalifa Haftar orders his forces to begin advancing toward Tripoli and adds that gunmen in the city will be provided with immunity in exchange for laying down their arms, the Libyan general says during a televised address.

12 Δεκεμβρίου 2019

Ο Λιβυκός Εθνικός Στρατός (LNA), υπό την αρχηγία του Χαφτάρ, εξαπέλυσε στις αρχές Απριλίου ευρείας κλίμακας επιχείρηση με σκοπό να πάρει τον έλεγχο της Τρίπολης, όπου εδρεύει η διεθνώς αναγνωρισμένη Κυβέρνηση Εθνικής Ενότητας του πρωθυπουργού .

Ωστόσο ο LNA δεν κατόρθωσε να διαπεράσει τις άμυνες των παραστρατιωτικών ομάδων που δηλώνουν πίστη στην κυβέρνηση Σάρατζ στα νότια προάστια της πρωτεύουσας.

ΠΗΓΕΣ: ΑΠΕ-ΜΠΕ, Reuters