Ντομάτες και καρπούζι; Γιατί όχι

 
Ντομάτες και καρπούζι; Γιατί όχι

Ενημερώθηκε: 12/08/16 - 18:09

'Οσο πιο καυτό το γκριλ, τόσο πιο νόστιμο το αποτέλεσμα. Δροσερή σαλάτα με φαινομενικά "αταίριαστα" υλικά: Ντομάτες, καρπούζι, κατσικίσιο τυρί. Τόσο νόστιμη όμως που θα την φτιάχνετε συνέχεια.

Υλικά για 6 μερίδες

6 φέτες καρπούζι

1/2 φλυτζάνι λάδι

2 κσ βαλσαμικό ξύδι

1 σκελίδα σκόρφο λιωμένη

λίγη ζάχαρη

φρέσκος βασιλικός, αλάτι, πιπέρι

2 φλυτζάνια ντοματίνια

2-3 φύλλα σαλάτας

τουλάχιστον 1/2 φλυτζάνι κατσικίσιο τυρί

φρέσκα μυρωδικά της αρεσκείας σας

Εκτέλεση

Ανάβετε το γκριλ ή βάζετε στη φωτιά την γκριγιέρα (ειδικό τηγάνι). 'Εχετε μαρινάρει για λίγα λεπτά το καρπούζι σε λίγο λάδι με πιπέρι και τσίλι. Το ψήνετε και από τις δύο μεριές για αρκετή ώρα ώσπου να κάνει τις χαρακτηριστικές γραμμές. Το βάζετε σε μια πιατέλα αφού το έχετε κόψει κομμάτια.

Ανακατεύετε το λάδι με το ξύδι, το σκόρδο, τη ζάχαρη και τον βασιλικό και περιχύνετε τις ντομάτες, που ήδη έχετε σκορπίσει πάνω στο καρπούζι. Προσθέτετε τα φύλλα της σαλάτας κοιμμένα με το χέρι και από πάνω βάζετε το τυρί σε μικρά κομμάτια. Τέλος μην ξεχάσετε τα μυρωδικά.