Συναγερμός και στην Αθήνα όπου εμφανίστηκε το πρώτο κρούσμα

 
Συναγερμός και στην Αθήνα όπου εμφανίστηκε το πρώτο κρούσμα

Ενημερώθηκε: 27/02/20 - 13:39

Μετά τα δύο κρούσματα στη Θεσσαλονίκη, έχουμε κρούσμα και στην Αθήνα, όπως ανακοίνωσε σήμερα ο λοιμωξιολόγος Σωτήρης Τσιόδρας. Σύμφωνα με όσα έγιναν γνωστά, πρόκειται για γυναίκα, η οποία είχε ταξιδέψει στη Βόρεια Ιταλία και είναι στη διαδικασία της ιχνηλάτησης.

Η γυναίκα επέστρεψε αεροπορικώς. Αυτή τη στιγμή ψάχνουν όχι μόνο το συγγενικό και φιλικό της περιβάλλον, αλλά και τους συνεπιβάτες της στην πτήση επιστροφής.

Η γυναίκα νοσηλεύεται σε νοσοκομείο αναφοράς της Αθήνας, ωστόσο δεν έχει γίνει γνωστό πού, καθώς πρόκειται για ευαίσθητα προσωπικά δεδομένα.

Επίσης εξετάζονται δύο ακόμα περιστατικά, ένα στη Χαλκιδική και ένα στη Λαμία. Σύμφωνα με πληροφορίες, και τα δύο αυτά κρούσματα θεωρείται ότι έχουν σοβαρή πιθανότητα να είναι θετικά.

Καθηγήτρια προειδοποιεί: Υπάρχουν και άλλα κρούσματα κοροναϊού

Την ίδια ώρα, η καθηγήτρια Παθολογίας Ελένη Γιαμαρέλλου έκρινε ότι είναι σχεδόν βέβαιο, πως υπάρχουν και άλλα κρούσματα κοροναϊού. Ηδη μάλιστα αρκετά ύποπτα κρούσματα είναι υπό έξέταση.

«Είναι τόσο κοντά η Ιταλία, που είναι αδύνατον να μην έχουμε. Η γυναίκα γύρισε την Κυριακή το βράδυ και ήταν τελείως καλά. Και την Δευτέρα ήταν τελείως καλά, αλλά ο μπελάς με αυτόν τον ιό, είναι το γεγονός ότι μεταδίδεται στο στάδιο επώασης, όταν δηλαδή δεν έχεις απολύτως κανένα σύμπτωμα. Πιθανότατα το έχει μεταδώσει και σε άλλους, τους βρήκαν όλους. Όλοι με χαρά δέχθηκαν να μπουν σε καραντίνα 14 ημερών. Και απ’ ό,τι ξέρω έγινε ανίχνευση και στο αεροπλάνο με ποιους ήταν. Γιατί ισχύει οι δύο σειρές που είναι μπροστά σου και οι δύο σειρές που είναι πίσω, όπως και τα δύο πλάγια έχουν πιθανότητα, να έχουν μολυνθεί. Το ποσοστό είναι πολύ δύσκολο να σας το πω», είπε στο Mega.