Καθηγήτρια το τέταρτο κρούσμα κοροναϊού - Προληπτικά έκλεισαν σχολεία

 
Κλειστό το Κολέγιο στο Ψυχικό  Κλειστό θα παραμείνει σήμερα για προληπτικούς λόγους το Κολέγιο στην περιοχή του Παλαιού Ψυχικού, καθώς εξετάζεται το ενδεχόμενο, μέλος της σχολικής κοινότητας να έχει έρθει σε επαφή με άτομο που έχει προσβληθεί από τον κορωνοϊό, σύμφωνα με απόφαση του υπουργείου Παιδείας.  Σε μήνυμα της προς τους γονείς η Διεύθυνση του Κολεγίου ενημερώνει ότι «οι σχολικές μονάδες στο campus της Κάντζας (Δημοτικό Κολεγίου Αθηνών και Δημοτικό Κολεγίου Ψυχικού) θα λειτουργήσουν κανονικά».  Τα σχ

Ενημερώθηκε: 28/02/20 - 12:41

Το τέταρτο κρούσμα κοροναϊού στην Ελλαδα ανακοινώθηκε σήμερα το πρωί. Πρόκειται για Ελληνίδα, 36 ετών, η οποία, σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες ταξίδεψε πρόσφατα σε πληττόμενη περιοχή της Ιταλίας.

Σύμφωνα με κύκλους του ΕΟΔΥ, η 36χρονη είναι καθηγήτρια που ζει στα δυτικά προάστια, αλλά δεν εργάζεται σε κάποιο σχολείο. Κάνει όμως ιδιαίτερα μαθήματα κι έτσι οι αρχές ήρθαν σε επαφή με όλους που τη συνάντησαν ώστε να τους θέσουν σε κατ' οίκον απομόνωση. Επίσης έχει κλείσει ο παιδικός σταθμός στον οποίο πηγαίνουν τα ανίψια της 36χρονης. Συνολικά περίπου 20 άτομα έχουν τεθεί σε κατ' οίκον περιορισμό.

Κλειστά σχολεία

Μετά από απόφαση υπουργείων Υγείας και Παιδείας, κλειστά παραμένουν σήμερα για προληπτικούς λόγους τα εξής σχολεία (συνδέονται με το τέταρτο κρούσμα):

4ο ΓΕΛ Χαϊδαρίου,

4ο Γυμνάσιο Χαϊδαρίου,

11ο Λύκειο Περιστερίου,

1ο Πειραματικό Λύκειο Αθηνών,

1ο Γυμνάσιο Γλυφάδας,

1ο ΓΕΛ Γλυφάδας,

19ο Νηπιαγωγείο Περιστερίου,

5ο Δημοτικό Περιστερίου

Εξετάζεται το ενδεχόμενο επαφής μελών των σχολικών κοινοτήτων με προσβληθέντες από κορονοϊό.

Κλειστό το Κολέγιο στο Ψυχικό

Κλειστό θα παραμείνει σήμερα για προληπτικούς λόγους το Κολέγιο στην περιοχή του Παλαιού Ψυχικού, καθώς εξετάζεται το ενδεχόμενο, μέλος της σχολικής κοινότητας να έχει έρθει σε επαφή με άτομο που έχει προσβληθεί από τον κοροναϊό, σύμφωνα με απόφαση του υπουργείου Παιδείας.

Σε μήνυμα της προς τους γονείς η Διεύθυνση του Κολεγίου ενημερώνει ότι «οι σχολικές μονάδες στο campus της Κάντζας (Δημοτικό Κολεγίου Αθηνών και Δημοτικό Κολεγίου Ψυχικού) θα λειτουργήσουν κανονικά».

Τα σχολεία θα παραμέινουν κλειστά, διότι σε αυτά φοιτούν τα παιδιά της 40χρονης τραπεζικού που βρέθηκε θετική στον κοροναϊό.