Ηλ. Μόσιαλος: Να σταματήσει η Θεία Κοινωνία κατά την επιδημία του κορωνοϊού

 
Ηλ. Μόσιαλος: Να σταματήσει η Θεία Κοινωνία κατά την επιδημία του κορωνοϊού

Ενημερώθηκε: 10/03/20 - 10:43

«Η Εκκλησία της Ελλάδος θα πρέπει να σκεφτεί πιο ασφαλείς τρόπους τέλεσης της Θείας Λειτουργίας, πχ σε εξωτερικούς χώρους όπως έπραξε η Καθολική Εκκλησία» αναφέρει σε άρθρο του στην εφημερίδα "ΤΑ ΝΕΑ" ο Πρόεδρος του Τμήματος Πολιτικής της Υγείας στο London School of Economics, Ηλίας Μόσιαλος.

δεν υπάρχει θέμα διακοπής της Θείας Κοινωνίας

«Η Ιεραρχία της Εκκλησίας της Ελλάδος τοποθετήθηκε δηλώνοντας ότι . Προσωπικά έθεσα πρώτος το ζήτημα στον δημόσιο διάλογο με ήπιο τρόπο αναμένοντας τη συγκεκριμένη στάση της Εκκλησίας, ενώ δεν υπάρχει επίσημη στάση της Πολιτείας ή άλλου κρατικού οργανισμού. Απευθυνόμουν κυρίως στους βαθύτερα θρησκευόμενους που είναι πολύ πιθανόν να ακούσουν τις απόψεις της Ιεραρχίας.

Σε μια χώρα που οι σχέσεις Κράτους - Εκκλησίας είναι τόσο στενές θα περίμενε κανείς και κυβερνητική τοποθέτηση» τονίζει.

«Η γνώμη μου είναι ότι οι ευπαθείς ομάδες των πιστών που είναι και η πλειοψηφία όσων πηγαίνουν στην εκκλησία, θα πρέπει να παρακολουθούν την λειτουργία από την τηλεόραση, ότι η Θεία Κοινωνία θα πρέπει να σταματήσει κατά την διάρκεια της επιδημίας και - στην ακραία περίπτωση που θα έχουμε φαινόμενα Ιταλίας - η Εκκλησία θα πρέπει να σκεφτεί πιο ασφαλείς τρόπους εκτέλεσης της θείας λειτουργίας π.χ. σε εξωτερικούς χώρους όπως έπραξε η Καθολική Εκκλησία» υπογράμμισε.

«Αν συνεχίσει η Θεία Μετάληψη στις υπόλοιπες χώρες, πώς θα γίνει περιορισμός στην εξάπλωση μιας νόσου που δεν έχει εθνικά σύνορα;» καταλήγει ο κ. Μόσιαλος