Τριμερής για τα δεδουλευμένα των εργαζομένων του ΟΑΣΘ στο υπ. Εργασίας

 
Τριμερής για τα δεδουλευμένα των εργαζομένων του ΟΑΣΘ στο υπ. Εργασίας

Πηγή Φωτογραφίας: eurokinissi

Ενημερώθηκε: 22/08/16 - 17:02

Αρθρογράφος: Τίνα Κωνσταντάτου

Η καταβολή των δεδουλευμένων των εργαζομένων του ΟΑΣΘ, θα είναι το θέμα της τριμερούς συνάντησης, που συγκαλείται στις 25/8, από το υπουργείο Εργασίας στην Αθήνα.

Το υπουργείο Εργασίας κάλεσε σε σύσκεψη τους εργαζομένους και τη διοίκηση του ΟΑΣΘ, την Πέμπτη 25/8/2016 στις 12.00, στο γραφείο του γενικού γραμματέα του υπουργείου Ανδρέα Νεφελούδη.

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, στόχος της σύσκεψης είναι να δοθεί ένα σαφές πρόγραμμα από τη διοίκηση του ΟΑΣΘ για την πληρωμή των δεδουλευμένων των εργαζομένων.

Στη σύσκεψη θα πάρει μέρος και η γενική γραμματέας του υπουργείου Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων Θεοπίστη Πέρκα.

Οι εργαζόμενοι του ΟΑΣΘ συνεχίζουν επ' αόριστον την επίσχεση εργασίας τους από σήμερα Δευτέρα 22 Αυγούστου, όπως αποφάσισαν σε συνεδρίαση τους την Παρασκευή. Υπενθυμίζεται ότι οι 2.300 απασχολούμενοι στον Οργανισμό διεκδικούν δεδουλευμένα 6,3 εκατ. ευρώ.

Την ίδια ώρα, αγωγή, προκειμένου να κηρυχθεί καταχρηστική η επ΄ αόριστον επίσχεση εργασίας των εργαζομένων στον ΟΑΣΘ, κατέθεσε στο μονομελές Πρωτοδικείο Θεσσαλονίκης το διοικητικό συμβούλιο, όπως γνωστοποίησε, μιλώντας στο ΑΠΕ - ΜΠΕ, ο πρόεδρός του Οργανισμού, Χρήστος Στεφανίδης.

"Δεν πηγαίνουμε κόντρα στους εργαζομένους του Οργανισμού και επειδή ακριβώς αναγνωρίζουμε τα δίκια τους γι' αυτό και η αγωγή που καταθέσαμε αφορά στο να κηρυχθεί καταχρηστική, και όχι παράνομη, η επ΄αόριστον επίσχεση εργασίας που ξεκίνησαν σήμερα", ανέφερε.

Απαντώντας σε σχετική ερώτηση, ο κ. Στεφανίδης επανέλαβε ότι ο Οργανισμός δεν επιθυμεί να προσφύγει στο Διαιτητικό Δικαστήριο, προσθέτοντας πως: "Δεν έχουμε πρόθεση να τραβήξουμε τα πράγματα στα άκρα. Αυτό που ζητάμε διοίκηση και εργαζόμενοι στον ΟΑΣΘ, αλλά και οι φορείς στην πόλη, είναι ο διάλογος με τον υπουργό Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων, Χρήστο Σπίρτζη, ώστε να βρούμε τη χρυσή τομή ".

Οι εργαζόμενοι από την πλευρά τους εμμένουν στη θέση τους για την επ΄ αόριστον επίσχεση εργασίας από σήμερα, ενώ από το πρωί βρίσκονται σε επαφές με τους νομικούς τους συμβούλους, προκειμένου και αυτοί να "απαντήσουν" με τη σειρά τους στην αγωγή που κατατέθηκε από το διοικητικό συμβούλιο του Οργανισμού, όπως ανέφερε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο πρόεδρος του σωματείου των εργαζομένων, Δημήτρης Τσερμενίδης.

Σχετικά θέματα:

Με αγωγή του ο ΟΑΣΘ ζητά να κηρυχθεί καταχρηστική η κινητοποίηση των εργαζομένων

«Χειρόφρενο» επ΄ αόριστον τραβούν από σήμερα οι εργαζόμενοι στον ΟΑΣΘ