Τι συμβαίνει με την Tesla στην Ελλάδα;

 
Τι συμβαίνει με την Tesla στην Ελλάδα;

Ενημερώθηκε: 21/07/20 - 15:21

Η Tesla είναι μια Αμερικανική αυτοκινητοβιομηχανία που σχεδιάζει, παράγει και πουλά αποκλειστικά ηλεκτρικά αυτοκίνητα.

Πολλές φορές έχει γίνει λόγος για το εάν θα επιλέξει τη χώρα μας για τη δραστηριότητά της. Το 2012 υπήρχε μια έντονη φημολογία για το εάν θα ανοίξει εργοστάσιο στην Ελλάδα. Ειπώθηκε ότι ήταν έτοιμη να το κάνει, ωστόσο δεν προχώρησε σε αυτή την ενέργεια, λόγω γραφειοκρατικών διαδικασιών.

Ωστόσο, στις αρχές του 2018 εγκατέστησε ομάδα Έρευνας και Ανάπτυξης στο Δημόκριτο. Αυτή ήταν η πρώτη και επιβεβαιωμένη - μέχρι στιγμής - επένδυση του Αμερικανικού κολοσσού στη χώρα μας.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι πρόκειται να προσφέρει θέσεις εργασίας στην Ελλάδα, το προσεχές διάστημα. Συγκεκριμένα, για τη στελέχωση της εμπορικής της αντιπροσωπείας.

Όσον αφορά γενικότερα την επέκταση της Tesla στην Ευρώπη, έχει εγκαταστήσει χιλιάδες ταχυφορτιστές σε δεκάδες χώρες. Ωστόσο, οι νότιες χώρες της Γηραιάς ηπείρου δεν έχουν ενεργό ρόλο στην εξάπλωση της πολυεθνικής. Στα 70 - 80 εκατομμύρια ευρώ υπολογίζεται η επένδυση που πρόκειται να κάνει προσεχώς. Μένει να δούμε εάν η Ελλάδα πάρει μέρος στα σχέδια των Αμερικανών. Μένει να φανεί εάν θα γίνει ένα αποφασιστικό βήμα προς τη "βιώσιμη ενέργεια".