Τι απαντά η Ντούα Λίπα για την ανάρτησή της για τη "Μεγάλη Αλβανία"

 
Τι απαντά η Ντούα Λίπα για την ανάρτησή της για τη "Μεγάλη Αλβανία"

Ενημερώθηκε: 22/07/20 - 14:52

Η Αλβανίδα τραγουδίστρια Ντούα Λίπα, με καταγωγή από το Κοσσυφοπέδιο, έκανε τις προάλλες μια ανάρτηση με το χάρτη της "Μεγάλης Αλβανίας". Μιας επιθυμίας των Αλβανών εθνικιστών για επέκταση των συνόρων της χώρας τους.

Στο χάρτη αυτό βρίσκονται και εδάφη γειτονικών χωρών, μέσα σε αυτές και της Ελλάδας, καθώς φαίνεται στην παρακάτω φωτογραφία η Κέρκυρα και ένα κομμάτι της Ηπείρου.

Αυτή είναι η φωτογραφία στο λογαριασμό της τραγουδίστριας στο Instagram.

View this post on Instagram

au•toch•tho•nous adjective (of an inhabitant of a place) indigenous rather than descended from migrants or colonists

DUA LIPA

A post shared by (@dualipa) on

Μετά τις σφοδρές αντιδράσεις όμως, σε νεότερη ανάρτησή της η Ντούα Λίπα θέλησε να πάρει απόσταση από κάθε εθνικιστική αναφορά, γράφοντας τα εξής:

"Λυπάμαι και θυμώνω που η ανάρτησή μου παρερμηνεύτηκε σκόπιμα από ορισμένες ομάδες και άτομα που προωθούν τον εθνικιστικό αυτονομισμό, κάτι που απορρίπτω εντελώς. Κάθε φορά που δημοσιεύω κάτι για το Κοσσυφοπέδιο, η ροή στο προφίλ μου... τρελαίνεται, ακόμα κι αν πρόκειται για κάτι χαρούμενο, όπως το φαγητό ή η μουσική και αντιμετωπίζω έντονη αντίσταση στην ιδέα ενός αυθεντικού πολιτισμού του Κοσόβου.

Όλοι αξίζουμε να είμαστε περήφανοι για την καταγωγή μας. Θέλω απλώς να εκπροσωπηθεί η χώρα μου σε έναν χάρτη και να μπορώ να μιλάω με υπερηφάνεια και χαρά για τις αλβανικές ρίζες μου και τη χώρα μου."

Η τραγουδίστρια ωστόσο, δεν προχώρησε σε διαγραφή της αρχικής της δημοσίευσης.

Αυτή είναι η δεύτερη δημοσίευση που έκανε

View this post on Instagram

❤️

DUA LIPA

A post shared by (@dualipa) on