Απειλεί πάλι ο Ερντογάν για την ελληνική αντι-Navtex

 
Απειλεί πάλι ο Ερντογάν για την ελληνική αντι-Navtex

Ενημερώθηκε: 24/08/20 - 21:29

Εμπρηστικές δηλώσεις έκανε, για ακόμη μία φορά, ο Τούρκος Πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Στη σύνοδο του Υπουργικού Συμβουλίου της κυβέρνησής του, ο Τούρκος Πρόεδρος εμφανίστηκε ιδιαίτερα ενοχλημένος με τη νέα ελληνική αντι-NAVTEX. Όπως χαρακτηριστικά είπε, "δεν υφίσταται".

Σχετικά με τις εξελίξεις των τελευταίων εβδομάδων στα ελληνοτουρκικά, ανέφερε το εξής: "Η Ελλάδα οδηγεί τον εαυτό της σε ένα χάος. Για οτιδήποτε προκύψει στην περιοχή αυτός που θα ευθύνεται και θα υποστεί την μεγαλύτερη ζημιά θα είναι η Ελλάδα".

Δεν παρέλειψε βέβαια να κατηγορήσει και όσες χώρες έχουν σταθεί συμμαχικά, υπέρ της Ελλάδας, αυτές τις ημέρες. Σημείωσε χαρακτηριστικά: "Όσοι ρίχνουν την Ελλάδα μπροστά στον τουρκικό στόλο, δεν θα εμφανιστούν αύριο. Η Τουρκία δεν θα υποχωρήσει από τα βήματα που κάνει με το Oruc Reis. Ως χώρα με τη μεγαλύτερη ακτογραμμή στο Αιγαίο, κάνουμε ό, τι είναι απαραίτητο για τα συμφέροντά μας".

Ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν αναφέρθηκε για μια ακόμη φορά στην ανακάλυψη κοιτάσματος φυσικού αερίου στη Μαύρη Θάλασσα. "Βρήκαμε το μεγαλύτερο απόθεμα της χώρας μας στην ένατη γεώτρηση στη Μαύρη Θάλασσα. Υπάρχουν ισχυρά ευρήματα ότι τα κοιτάσματα είναι ο πρώτος θεμέλιος ενός πολύ μεγαλύτερου πόρου, ελπίζω ότι αυτό επαληθευτεί. Ελπίζουμε να λάβουμε παρόμοια νέα και στη Μεσόγειο", ανέφερε.

Τέλος, ο Τούρκος ηγέτης υποστήριξε πως η Τουρκία έχει δαπανήσει πολλά, εδώ και χρόνια, προκειμένου να πετύχει τους στόχους της στον ενεργειακό τομέα και πρόσθεσε: "Έχουμε αφήσει την πιο δύσκολη περίοδο πίσω μας, είναι καιρός να δρέψουμε τους κόπους μας".

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΚΑΝΟΝΤΑΣ ΚΛΙΚ ΕΔΩ