Ο Μακρόν στέλνει το αεροπλανοφόρο «Σαρλ ντε Γκωλ» στην Λιβύη όπου «κάτι τρέχει»

 
Φήμες για σχέδια πραξικοπήματος στη Λιβύη κατά του Σάρατζ

Ενημερώθηκε: 01/09/20 - 19:57

Ένα πολιτικο-στρατιωτικό θρίλερ υπάρχουν ενδείξεις ότι παίζεται τα τελευταία 24ωρα στη Λιβύη. Πληροφορίες από αραβικά μέσα ενημέρωσης εκτιμούν ότι κάτι δεν πάει καλά με το εκλεκτό (;) του Ερντογάν, τον Σάρατζ.

Φήμες κάνουν λόγο για ανησυχία του Σάρατζ για «πραξικόπημα», το οποίο μάλιστα χρεώνουν στον Τούρκο Προέδρο, ο οποίος φέρεται να είναι δυσαρεστημένος με τον Σάρατζ γιατί δεν έχει εξαπολύσει την τελική επίθεση στην στρατηγική σημασίας πόλη της Σύρτης.

Είναι χαρακτηριστικό, ότι ο Σάρατζ έχει καθαιρέσει δύο υπουργούς του. Τον υπουργό Άμυνας και τον υπουργό Εσωτερικών. Μάλιστα, τον υπουργό Εσωτερικών τον «αποκεφάλισε» την ώρα που βρισκόταν σε επίσκεψη στην Τουρκία!

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΚΑΝΟΝΤΑΣ ΚΛΙΚ ΕΔΩ

αεροπλανοφόρο «Σαρλ ντε Γκωλ»

Στο ρευστό αυτό κλίμα στη Λιβύη, ο Μακρόν δείχνει να έχει αποφασίσει να στείλει τη ναυαρχίδα της γαλλικής αρμάδας, το , στη δύναμη της Ευρωπαϊκής Ένωσης «Ειρήνη», που έχει αναλάβει την διασφάλιση του εμπάργκο όπλων στη Λιβύη. Δηλαδή την αποστολή όπλων από την Τουρκία στη Λιβύη.

Συνεπώς, ο Ερντογάν φαίνεται τα βρίσκει «σκούρα» στην Λιβύη. Αυτό όμως αναμένεται να τον κάνει πιό επιθετικό στην περιοχή μας.

ΠΗΓΗ: militaire.gr