Ποια καταστήματα θα ανοίξουν την ερχόμενη Δευτέρα;

 
Ποια καταστήματα θα ανοίξουν την ερχόμενη Δευτέρα;

Ενημερώθηκε: 09/12/20 - 15:29

Όσα καταστήματα θα ανοίξουν από την ερχόμενη Δευτέρα θα ανοίξουν με μεγάλη προσοχή, είπε σήμερα ο υπουργός Ανάπτυξης, Νίκος Παπαθανάσης, μιλώντας στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΙ.

Πιο συγκεκριμένα ο κ. Παπαθανάσης είπε: «Δεν είναι απλά τα πράγματα και θέλει μεγάλη προσοχή. Οι επιστήμονες μελετούν ο ιικό φορτίο και ό,τι είναι να ανοίξει θα ανοίξει με μεγάλη προσοχή και θα ληφθεί υπόψιν η κινητικότητα που δημιουργεί. Και αναφέρομαι σε κομμωτήρια, μικρά καταστήματα αλλά και βιβλιοπωλεία. Ό,τι είναι να ανοίξει θα έχει μικρή κινητικότητα. Τα κομμωτήρια και τα κουρεία έχουν μια προτεραιότητα».

Σε ό,τι αφορά τα sms τόνισε ότι θα παραμείνουν σε λειτουργία και σε ό,τι αφορά το ωράριο υπογράμμισε ότι όταν ανοίξουν τα εμπορικά καταστήματα θα υπάρχει μια παράταση του ωραρίου για να φτάνει ο κόσμος σπίτι του. «Όταν θα έχουμε καταστήματα υπερτοπικού χαρακτήρα θα δίνεται ένα μεγαλύτερο διάστημα για να μπορέσουν να επιστρέψουν σπίτι τους. Τη νύχτα θα είμαστε κλειστά», δήλωσε χαρακτηριστικά.

Μάλιστα αναφέρθηκε στο ενδεχόμενο να υπάρξουν περιοχές στις οποίες θα ανοίξουν περισσότερες δραστηριότητες λέγοντας «Σε περιοχές που είναι πράσινες είναι πιο εύκολο να ανοίξουν οι δραστηριότητες. Το δύσκολο είναι στις κόκκινες και τις πορτοκαλί περιοχές».

Ακόμη αποκάλυψε ότι τα μέτρα από την πλευρά της κυβέρνησης είναι έτοιμα και όταν δοθεί το πράσινο φως από τους επιστήμονες ο πρωθυπουργός θα λάβει την τελική απόφαση.