Αργολίδος: "Φως ελπίδας το εμβόλιο αλλά υφίσταται την πολεμική των συνωμοσιολόγων’’

 
Αργολίδος: "Φως ελπίδας το εμβόλιο αλλά υφίσταται την πολεμική των συνωμοσιολόγων’’

Ενημερώθηκε: 30/12/20 - 11:47

«Φως ελπίδας» χαρακτηρίζει το εμβόλιο κατά του covid-19 ο μητροπολίτης Αργολίδος, ενώ ασκεί έντονη κριτική στους «συνωμοσιολόγους». Ο κ.Νεκτάριος ήταν εκ των πρώτων Ιεραρχών που στήριξε τις αποφάσεις της κυβέρνησης για τα μέτρα και δεν δίστασε να επιτεθεί και σε στελέχη της Συνόδου οι οποίοι αψηφούσαν τους κινδύνους της πανδημίας.

"Ένα φως ελπίδας είναι το εμβόλιο, το οποίο θα υποστεί, ήδη υφίσταται, την άρνηση, την πολεμική, των πάσης φύσεως συνωμοσιολόγων! (Δεν είναι τωρινό φαινόμενο. Ας ρίξει ο αναγνώστης μια ματιά στα δημοσιεύματα μιας δεκαετίας πριν με τον H1N1. Τα ίδια έλεγαν και τότε!)", αναφέρει στο άρθρο του.

Ειδική αναφορά κάνει στην ατομική ευθύνη και στην ανάγκη αυστηρής τήρησης των μέτρων:

"Θα σταθώ σε μία παράμετρο, που μέσα στον καταιγισμό των πληροφοριών και αντεγκλήσεων, είτε υποτιμάται είτε χάνεται. Στο αίσθημα εγρήγορσης και ευθύνης που απαιτείται να διακατέχει όλους μας.

Θα χρησιμοποιήσω και μία λέξη ακόμη, με το χριστιανικό της όμως περιεχόμενο: Την αγάπη. Δίχως τις προϋποθέσεις αυτές, δεν μπορούμε να καταπολεμήσουμε τον φονικό ιό.Ο Δυτικός πολιτισμός που όλοι απολαμβάνουμε, έχει και τα τρωτά του: Την κουλτούρα του ατομισμού, που δεν αφήνει περιθώριο να δεις τον άλλο άνθρωπο.

Δεν μπορείς να ζεις και να συμπεριφέρεσαι χωρίς την αίσθηση ότι υπάρχουν και άλλοι δίπλα σου, για τους οποίους έχεις ευθύνη",επισημαίνει.

Ο Ιεράρχης, συνιστά "το πιο απλό πράγμα": «Παίρνω τα μέτρα μου, φοράω μάσκα, κρατώ αποστάσεις», είναι ειδικά σήμερα έκφραση έγνοιας και αγάπης. Ισχυρό αντίδοτο στον πολιτισμό του ατομικισμού, του εγωκεντρισμού, του δικαιώματος.

Τέλος εκφράζει δημόσια τον σεβασμό του στους γιατρούς και νοσηλευτές: "Και ενώ φαίνονταν όλα χαμένα, στην εποχή του κορωνοϊού, δοκιμάσαμε μία ευχάριστη έκπληξη. Κάποιοι γιατροί μας, νοσηλευτές, εθελοντές, αντί να καταριούνται το σύστημα, τις ελλείψεις κλπ, επιχείρησαν το ακατόρθωτο: την υπέρβαση του ΕΓΩ.

Έγιναν οι καλοί Σαμαρείτες. Τους οφείλουμε την ευγνωμοσύνη μας".