Κορονοϊός: Διαφωνία λοιμωξιολόγων για τα νέα μέτρα - Μαραθώνια η σύσκεψη της επιτροπής

 
Κορονοϊός: Διαφωνία λοιμωξιολόγων για τα νέα μέτρα - Μαραθώνια η σύσκεψη της επιτροπής

Πηγή Φωτογραφίας: Eurokinissi/ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ

Ενημερώθηκε: 05/02/21 - 19:50

Το ενδιαφέρον όλων στρέφεται στη σύσκεψη των λοιμωξιολόγων που βρίσκεται σε εξέλιξη αυτή την ώρα καθώς δεν έχει υπάρξει συμφωνία ακόμη όσον αφορά την εισήγηση για νέα μέτρα. Κάποιοι λοιμωξιωλόγοι εισηγούνται αυστηρό lockdown δηλαδή κλείσιμο σχολείων και λιανεμπορίου, ενώ κάποιοι άλλοι εισηγούνται να παραμείνουν τα σχολεία ανοιχτά και τα καταστήματα να συνεχίσουν με click away.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με τις πληροφορίες των τελευταίων λεπτών, για την Αττική υπάρχουν μεγάλες συζητήσεις και διχογνωμίες και φαίνεται πως η Επιτροπή είναι χωρισμένη στα δύο σχετικά με το αν πρέπει να παρθούν τα πιο αυστηρά μέτρα και είναι άγνωστοι ποια τάση θα υπερισχύσει.

Όσον αφορά στην απαγόρευση κυκλοφορίας μετά τις 18:00 φαίνεται να «κλειδώνει» στο Λεκανοπέδιο για το Σαββατοκύριακο, αρχής γενομένης από αύριο. Το μέτρο, εφόσον ληφθεί, θα ισχύει κάθε Σαββατοκύριακο, μέχρι να μειωθούν τα κρούσματα. Η απαγόρευση κυκλοφορίας στις 18:00 σημαίνει ότι τα σούπερ μάρκετ και το λιανεμπόριο θα κλείσουν στις 5 για να προλάβουν οι πολίτες να επιστρέψουν στα σπίτια τους.