Κορονοϊός - Κάλυμνος: Δίμηνη αργία σε ιερέα που δεν τηρεί τα μέτρα και κλείσιμο του ναού

 
Κορονοϊός - Κάλυμνος: Δίμηνη αργία σε ιερέα που δεν τηρεί τα μέτρα και κλείσιμο του ναού

Πηγή Φωτογραφίας: Eurokinissi-ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ ΒΑΣΙΛΗΣ

Ενημερώθηκε: 05/02/21 - 19:37

Σε δίμηνη αργία έθεσε ο μητροπολίτης Λέρου κ. Παϊσιος τον ιερέα Μιχαήλ Κουκουβά γιατί δεν τηρεί τα μέτρα για την αντιμετώπιση του κορoνοϊού. Μάλιστα αποφάσισε να κλείσει ο ναός επ΄ αόριστον ενώ ενημέρωσε σχετικά και την αστυνομία για την απόφαση.

Ο ιερέας ανήκει στον ναό του Αγίου Αθανασίου Καλύμνου και είχε δεχτεί προειδοποιήσεις αλλά όπως αναφέρεται στην επιστολή που του απέστειλε ο δεσπότης "δείχνει απειθής προς τους Νόμους του Κράτους σε ότι αφορά τα μέτρα για την αποφυγή της εξάπλωσης του κορονοϊού".

Σε έντονο ύφος ο κ. Παϊσιος αναφέρει: "Ως κληρικός της Ιεράς Μητροπόλεως δημιουργείς πολλά προβλήματα σε μια εποχή όπου δυστυχώς ολόκληρη η ανθρωπότητα βρίσκεται επί ποδός, λόγω της εξαπλώσεως της πανδημίας του κορονοϊού. Η στάση σου, οι κινήσεις και τα έργα, ως κληρικός της μητροπόλεως, δεν συνάδουν ως προς το πνεύμα, το έργο και τις πράξεις ενός κληρικού που επιτελεί το θεάρεστο έργο του Κυρίου επί της γής".

Ο μητροπολίτης εκτός της αργίας έκλεισε και τον ναό: "Μετά πολλής λύπης σου ανακοινώνω ότι, ο ενοριακός ιερός ναός του Αγίου Αθανασίου Καλύμνου κλείνει επ΄ αόριστον και εσύ τίθεσαι σε δίμηνη αργία. Ταύτα σου ανακοινώνω ότι με πόνο ψυχής, διότι δεν θα ήθελα να φτάσω ως πνευματικός προϊστάμενος σου σε τέτοιες αποφάσεις. Ζητώ από τον ευσεβή Καλυμνιακό λαό και ιδιαιτέρως από τους ενορίτες του ιερού ναού του Αγίου Αθανασίου την κατανόησή τους , λόγω της απείθειας του ανωτέρω κληρικού να υπακούσει τους νόμους του κράτους".

Στην "απολογία του" προς τους πιστούς επισημαίνει: "Δεν είναι στην προθέση μου να κλείνω ναούς και να τιμωρώ κληρικούς ,αλλά αναγκάζομαι από τα γεγονότα , τα οποία καθημερινώς δημιουργούνται στον χώρο της τοπικής Εκκλησίας και προκαλούν τον σκανδαλισμό του ευσεβούς Καλυμνιακού λαού .Ταύτα προς γνώση και συμμόρφωση και άλλων κληρικών που ανθίστανται στους νόμους της Πολιτείας και των ταπεινών υποδείξεων".

Τέλος , γνωστοποιεί σε όλους ότι η επιστολή του προς τον ιερέας εκτός του ιερού κλήρου κοινοποιείται στον διοικητή του Α.Τ στον Λιμενάρχη Καλύμνου στο γραφείο Πολιτικής Προστασίας και τις άλλες τοπικές αρχές.