Καιρός: «Ανοιξαν» οι ουρανοί στον νομό Λάρισας

 
Καιρός: «Ανοιξαν» οι ουρανοί στον νομό Λάρισας

Ενημερώθηκε: 08/09/16 - 11:43

Έντονα ήταν τα καιρικά φαινόμενα χθες στον νομό Λάρισας με τη βροχόπτωση να δημιουργεί προβλήματα και την Πυροσβεστική Υπηρεσία να δέχεται συνεχόμενα τηλέφωνα κυρίως για αντλήσεις υδάτων από σπίτια.

Πολλές ήταν οι κλήσεις από το κέντρο της πόλης, στην περιοχή της οδού Βόλου, ενώ ακόμα περισσότερες αφορούσαν στη Νίκαια. Εκεί δεκάδες πολίτες είδαν τη στάθμη του νερού να ανεβαίνει στις αυλές τους και να εισέρχεται στα υπόγεια των κατοικιών τους. Στην Τσαριτσάνη είχαμε ανάλογα περιστατικά αλλά λιγότερα σε αριθμό. Κατολισθήσεις σημειώθηκαν στο οδικό δίκτυο στα παράλια του νομού. Εκεί ο δρόμος έκλεισε για κάποια ώρα όμως η επέμβαση των μηχανημάτων του Δήμου Αγιάς και της Περιφέρειας Θεσσαλίας ήταν αποτελεσματική καθώς απομακρύνθηκαν τα φερτά υλικά. Πτώσεις δένδρων, χωρίς κάποιον τραυματισμό είχαμε μέσα στην πόλη της Λάρισας.

Πιο αναλυτικά:

ΛΑΡΙΣΑ

Στην άντληση υδάτων από υπόγεια σπίτια επικεντρώθηκε η δράση της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Λάρισας. Πολλά περιστατικά αφορούσαν στην περιοχή της οδού Βόλου αλλά και στο κέντρο. Ανά διαστήματα είχαμε πτώσεις δένδρων (χωρίς τραυματισμούς), ενώ σε κάποια σημεία δεν λειτουργούσαν οι φωτεινοί σηματοδότες. Δυσκολία πρόσβασης στα ΚΑΠΗ καταγράφηκε λόγω της πλημμύρας επί της οδού Παλαιολόγου.

ΠΑΡΑΛΙΑ

Κλειστό παρέμεινε το κεντρικό οδικό δίκτυο στα παράλια του νομού Λάρισας εξαιτίας των κατολισθήσεων. Αρχικά έκλεισε ο κεντρικός δρόμος που οδηγεί από τη Βελίκα σε Παλιουριά, Κουτσουπιά, Κόκκινο Νερό από φερτά υλικά, όμως ο Δήμος Αγιάς και η Περιφέρεια με τρία μηχανήματα κατάφεραν να τα απομακρύνουν από το οδόστρωμα. Στη συνέχεια και μέχρι αργά το βράδυ τα συνεργεία δούλευαν με σκοπό να ανοίξουν και οι κάθετοι δρόμοι που οδηγούσαν σε σπίτια παραθεριστών. Κάποιοι μάλιστα εγκλωβίστηκαν για κάποια ώρα καθώς δεν μπορούσαν να διασχίσουν τον δρόμο που ήταν κλειστός. Εν τέλει όλα κύλησαν ομαλά.

ΕΛΑΣΣΟΝΑ

Η πολύωρη βροχόπτωση (ξεκίνησε αργά το βράδυ της Τρίτης) στην επαρχία Ελασσόνας, στην Ελασσόνα και στην Τσαριτσάνη, έφερε πολύ νερό στην ευρύτερη περιοχή.

Το μεσημέρι χτες, λίγο μετά τη 1.30, στην κυριολεξία «άνοιξαν οι ουρανοί», με τη νεροποντή να κοπάζει γύρω στις 3. Η Πυροσβεστική Ελασσόνας δέχθηκε 6 κλήσεις για άντληση υδάτων και έσπευσε να προσφέρει τη συνδρομή της. Κυρίως, προβλήματα υπήρξαν σε κάποια σπίτια στην Τσαριτσάνη, σε μία πολυκατοικία στην Ελασσόνα και σε επαγγελματικούς χώρους(βιοτεχνίες) στα όρια Ελασσόνας και Τσαριτσάνης.

Ακόμη, ζημιές καταγράφονται σε κτηνοτροφική μονάδα, όπου στάβλος με αγελάδες και πρόβατα πλημμύρισε, αλλά ευτυχώς τα ζώα απομακρύνθηκαν έγκαιρα. Φυσικό ήταν τα ρέματα και το ποτάμι της Τσαριτσάνης να «φουσκώσουν» για τα καλά, με μεγάλες ποσότητες νερού να διέρχονται από την κωμόπολη της Τσαριτσάνης και να απλώνονται στην περιοχή και στις γύρω εκτάσεις. Μάλιστα, κάποιες στιγμές το διερχόμενο νερό άγγιξε τη γέφυρα! Τις απογευματινές ώρες, τα καιρικά φαινόμενα άρχισαν να γίνονται πιο ήπια.

Πηγή: eleftheria.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Τηλεοπτικες άδειες: Οι επαφές και οι συμμαχίες παλαιών και νέων καναλαρχών - Ολο το παρασκήνιο

Κακοκαιρία: Τέσσερις νεκροί και μία γυναίκα αγνοούμενη από τη φονική κακοκαιρία

Καιρός (8/9/2016): Ξεκίνησε ήδη το δεύτερο κύμα κακοκαιρίας

Κεντροαριστερά: Αδοξο τέλος οι συζητήσεις με αλληλοκατηγορίες και υπονοούμενα

Τηλεοπτικές άδειες - Ν. Παππάς: Πλουσιότερη η Ελλάδα μετά τον διαγωνισμό για τα κανάλια