Κορονοϊός: Καλπάζει η μετάλλαξη Δέλτα - Προ των πυλών νέα μέτρα

 
Κορονοϊός: Καλπάζει η μετάλλαξη Δέλτα - Προ των πυλών νέα μέτρα

Πηγή Φωτογραφίας: Eurokinissi ΒΑΣΙΛΗΣ ΡΕΜΠΑΠΗΣ

Ενημερώθηκε: 22/08/21 - 21:23

Με την ινδική μετάλλαξη να κυριαρχεί, αυξάνονται συνεχώς οι εισαγωγές στη νοσοκομεία, με το εθνικό σύστημα υγείας να δοκιμάζεται για άλλη μια φορά τις αντοχές του.

Συναγερμός έχει σημάνει στις Αρχές καθώς οι νέες μολύνσεις κορονοϊού που καταγράφηκαν τις τελευταίες 24 ώρες από τον ΕΟΔΥ, είναι 1.948, οι ασθενείς που νοσηλεύονται διασωληνωμένοι σε ΜΕΘ είναι 318 και οι νέοι θάνατοι ασθενών με COVID-19 είναι 33, ενώ από την έναρξη της επιδημίας έχουν καταγραφεί συνολικά 13.384 θάνατοι.

Οι ειδικοί κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου καθώς μέσα σε ένα μήνα υπερδιπλασιάστηκαν οι ίδιοι που χρειάστηκαν να διασωθούν. Όπως επισημαίνουν, ο κίνδυνος είναι από την υψηλή μεταδοτικότητα της μετάλλαξης δέλτα που διασπείρει τον ιό.

Μόνο εμβολιασμένοι σε κλειστούς χώρους διασκέδασης και φαγητού 

Με την πανδημία να συνεχίζει την επέλασή της, ο μονόδρομος θεωρείται πλέον η επιβολή νέων μέτρων ειδικά για την εστίαση. Τα νέα μέτρα αναμένεται να ανακοινωθούν στις αρχές της εβδομάδας, αλλά θα εφαρμοστούν από τα μέσα Σεπτεμβρίου, δίνοντας χρόνο στους μη εμβολιασμένους να κάνουν τουλάχιστον την πρώτη δόση.

Προ των πυλών είναι και η τρίτη δόση για συγκεκριμένες ομάδες.

«Πράσινο φως» αναμένεται να δοθεί, εντός της εβδομάδας, για την τρίτη δόση εμβολίου, κατ΄ αρχάς σε υγειονομικούς της πρώτης γραμμής, σε ευπαθείς ομάδες, σε φιλοξενούμενους σε οίκους ευγηρίας και δομές ΑμεΑ.

Τέλος το δωρεάν rapid test για ανεμβολίαστους εργαζόμενους 

Στενεύουν τα περιθώρια για τους εργαζόμενους σε ιδιωτικό και δημόσιο τομέα που παραμένουν ανεμβολίαστοι. Θα κληθούν να καταβάλλουν οι ίδιοι το αντίτιμό για τουλάχιστον ένα rapid τεστ, την εβδομάδα, προκειμένου να μπορούν να προσέρχονται στην εργασία τους.