Αντιδρούν και στη Φιλιππιάδα για τα προσφυγόπουλα σε δημοτικό σχολείο

 
Αντιδρούν και στη Φιλιππιάδα για τα προσφυγόπουλα σε δημοτικό σχολείο

Ενημερώθηκε: 20/09/16 - 18:24

Οι αντιδράσεις στο Ωραιόκαστρο και η προειδοποίηση - απειλή του Συλλόγου Γονέων σχολείου για κινητοποιήσεις, φαίνεται πως βρήκαν μιμητές. Ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων του 2ου Δημοτικού Σχολείου Φιλιππιάδας, αρνείται την παραχώρηση του σχολείου σε παιδιά προσφύγων.

Σύμφωνα με τα όσα δημοσιεύει το prevezabest.blogspot, ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων του 2ου Δημοτικού Σχολείου Φιλιππιάδας, παραθέτει, σε υπόμνημά του, μια σειρά από λόγους για τους οποίους αρνούνται την παραχώρηση του σχολείου «στα παιδιά των παράτυπων μεταναστών» όπως λένε.

«Το Δ.Σ. του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του 2ου Δημοτικού Σχολείου Φιλιππιάδας δηλώνει ρητά και κατηγορηματικά, ότι δεν πρόκειται να αποδεχθεί σε καμιά περίπτωση και χωρίς κανένα συμβιβασμό τη συστέγαση των παιδιών των λεγόμενων παράτυπων μεταναστών, που επιβλήθηκε στην τοπική κοινωνία του Δήμου μας και που επιχειρείται να επιβληθεί και στο σχολείο μας» υπογραμμίζεται στο υπόμνημα.

Οι λόγοι με τους οποίους αιτιολογούν την αντίθεσή τους στην παραχώρηση του σχολείου σε αυτά τα παιδιά είναι, όπως λένε, ιατρικοί, εκπαιδευτικοί, θρησκευτικοί και πολιτισμικοί.

Για τη συγκεκριμένη αντίδραση έχει ενημερωθεί ο περιφερειάρχης Ηπείρου.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ

Όλα τα σχετικά θέματα με το Ωραιόκαστρο ΕΔΩ