Το τελευταίο αντίο στον Μίκη Θεοδωράκη

 
Το τελευταίο αντίο στον Μίκη Θεοδωράκη

Πηγή Φωτογραφίας: EUROKINISSI/ΒΑΣΙΛΗΣ ΡΕΜΠΑΠΗΣ

Ενημερώθηκε: 09/09/21 - 13:28

Ολοκληρώθηκε λίγο πριν τις 12:30 το μεσημέρι της Πέμπτης το λαϊκό προσκύνημα στον Μίκη Θεοδωράκη από τον λαό της Κρήτης. Με χειροκροτήματα ο κόσμος αποχαιρέτισε τον Μίκη ο οποίος θα ταφή στον Γαλατά Χανίων, όπως ο ίδιος επιθυμούσε, μαζί με τους γονείς και τον αδερφό του.

Το λαϊκό προσκύνημα

Κρατώντας ένα λουλούδι στο χέρι και εμφανώς συγκινημένοι εκατοντάδες πολίτες έφταναν από νωρίς το πρωί στον μητροπολιτικό ναό των Εισοδίων της Θεοτόκου στα Χανιά, για να αποτίσουν φόρο τιμής στον Μίκη Θεοδωράκη. Μεταξύ αυτών και πολλοί ξένοι τουρίστες που με τα κινητά τους τηλέφωνα κατέγραφαν εικόνες από το σημείο.

Την στιγμή που η σορός έφτασε στον ναό, υπό τους ήχους της φιλαρμονικής του δήμου, οι συγκεντρωμένοι πολίτες ξέσπασαν σε χειροκροτήματα και φώναζαν «αθάνατος». Στον χώρο μπροστά από τον ναό είχαν παραταχθεί -φορώντας παραδοσιακές στολές της Κρήτης- μέλη πολιτιστικών και παραδοσιακών συλλόγων, ενώ κατά την πορεία προς τον ναό φοιτητές τραγουδούσαν τραγούδια του Μίκη Θεοδωράκη. Η είσοδος στον ναό, παρά τον πολύ κόσμο, έγινε με τάξη και με τήρηση των μέτρων κατά της πανδημίας. Ο κόσμος ξέσπασε σε χειροκροτήματα όταν το φέρετρο του Μίκη βγήκε από την εκκλησία για να οδηγηθεί στον τόπο ταφής.

Η εξόδιος ακολουθία

Με πομπή αυτοκινήτων και με τις καμπάνες να ηχούν πένθιμα αναχώρησε στις 12.15 μ.μ. από τον Μητροπολιτικό Ναό των Εισοδίων της Θεοτόκου η σορός του Μίκη Θεοδωράκη, που μέσω της Παλαιάς Εθνικής οδού Χανίων-Κισσάμου έφτασε στον ιερό ναό του Αγίου Νικολάου στο χωριό Γαλατάς, όπου και τελείται η εξόδιος ακολουθία.

ΔΕΙΤΕ LIVE ΕΙΚΟΝΑ