Παναθηναϊκός ΟΠΑΠ-Ζενίτ: Με... φόρα από το ΣΕΦ

 
Παναθηναϊκός ΟΠΑΠ-Ζενίτ: Με... φόρα από το ΣΕΦ

Ενημερώθηκε: 25/11/21 - 11:24

Τρεις ημέρες μετά τον θρίαμβο επί του Ολυμπιακού στο ΣΕΦ για τη Stoiximan Basket League, ο Παναθηναϊκός ΟΠΑΠ υποδέχεται τη Ζενίτ για τη 12η αγωνιστική της Ευρωλίγκας (21:30, thepressroom.gr, Novasports Prime).

Το «τριφύλλι» έδειξε χαρακτήρα στο ντέρμπι του ελληνικού πρωταθλήματος τη Δευτέρα κι έφτασε σε ένα σημαντικό διπλό (76-81) με μεγάλο πρωταγωνιστή τον Νέντοβιτς, ο οποίος σταμάτησε στους 24 πόντους.

Αντιθέτως, στην Ευρωλίγκα οι «πράσινοι» μετρούν 5 διαδοχικές ήττες, με πιο πρόσφατη αυτή στο Μόναχο, 81-78 από την Μπάγερν. Έτσι, η ομάδα του Πρίφτη υποχώρησε στο 2-9 και αναζητά αντίδραση. Ο Έλληνας τεχνικός δεν αντιμετωπίζει προβλήματα απουσιών.

Από την άλλη, η Ζενίτ βρίσκεται σε εξαιρετικό μομέντουμ, καθώς προέρχεται από 5 συνεχόμενες νίκες και ανέβηκε στο 8-3. Την περασμένη εβδομάδα έκανε το «2 στα 2» στα εντός με Άλμπα (75-66) και Αρμάνι Μιλάνο (74-70).

Για την ομάδα της Αγίας Πετρούπολης είναι ένα ζήτημα αν θα αγωνιστεί ο γκαρντ Ναπίερ. Το ραντεβού με τον Παναθηναϊκό είναι ιδιαίτερο για τον προπονητή των Ρώσων, Τσάβι Πασκουάλ, ο οποίος εργάστηκε στο «τριφύλλι» από το 2016 μέχρι το 2018, αλλά και για τον γενικό διευθυντή της Ζενίτ, Μάνο Παπαδόπουλο, που πέρασε μια... ζωή στα πράσινα.